Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Comunicat a la premsa

Imprimeix PDF

 

L'Associació per a la Defensa de la Natura (ADN) i els Amics de la Rabassa hem enviat la nota següent als mitjans de comunicació del país.

Associació per a la Defensa de la Natura (ADN)

Amics de la Rabassa

Comunicat de premsa – 11/07/2008

L’ADN i AMICS DE LA RABASSA DEMANARAN INFORMACIÓ SOBRE LES ACTIVITATS QUE S’ESTAN DUENT A TERME, SENSE AUTORITZACIÓ, A LA RABASSA

Des de l’aprovació, ja fa un any, per part del Comú de Sant Julià de Lòria, del PROJECTE NATURLANDIA, l’ADN, conjuntament amb el grup AMICS DE LA RABASSA hem presentat tres demandes judicials davant el que creiem és un atemptat en contra, no només del nostre patrimoni natural sinó també de l’estat de dret en què vivim.

En relació a Naturlandia el Comú i Camprabassa, S.A. han actuat de manera poc clara en general. Abundant en la confusió a que ens tenen acostumats en les seves decisions i actuacions (vegeu el resum de l’aute Núm. 2008-046 del Tribunal de Batlles, annex) ahir, dia 10 de juliol 2008, van presentar noves activitats de Naturlandia per aquest estiu. En les seves declaracions el Director general de Camprabassa, S.A. i el Conseller d’Esports del Comú es delecten a presentar una pista de gel sense gel al Pla de Conangle amb la pretensió que és molt ecològica.

Tot i saber que el projecte Naturlandia és només abstracte i no te encara contingut material específic ni validesa per a ser executat, i malgrat l’afirmació del Tribunal de Batlles que “en cas de ser iniciades les obres en l’estat de tramitació actual de l’expedient administratiu” la petició de suspensió es pugui reproduir en el marc del present expedient (Núm. de Causa: AD-0032/2/2008), la construcció d’aquesta infraestructura s’ha fet sense permís ni informació.

ADN es va posar en contacte amb el Ministeri de Medi Ambient, que en la seva labor d’inspecció ha constatat que les referides activitats no disposen dels permisos pertinents. Així doncs, ha tramès l’expedient al Ministeri d’Urbanisme i Ordenament del Territori perquè demani explicacions al Comú al no tenir constància d’aquest projecte.

ADN i Amics de la Rabassa entraran dilluns vinent una demanda de informació al Comú de Sant Julià de Lòria sobre les obres realitzades i la infraestructura resultant, reservant-se les accions judicials adients que en dret puguin correspondre.

ADN: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

www.adn-andorra.org

Amics de la Rabassa: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

www.amicsdelarabassa.org

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal