Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

L'aprovació del pla especial de Naturlàndia és l'acta de defunció de la Rabassa

Imprimeix PDF

Premsa 23/12/2008

Periòdic d'Andorra

Frases titlla d'"acta de defunció" el pla especial aprovat de Naturlàndia
B. E.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

"L'aprovació del pla especial de Naturlàndia és l'acta de defunció de la Rabassa" Així de contundent es va mostrar Patrick Frases, cap de l'oposició de Sant Julià de S21 pocs minuts abans que s'aprovés en sessió de consell de Comú.

Frases es va mostrar disgustat pel poc temps de què ha disposat el seu partit per estudiar el projecte, ja que, segons ells, va arribar a les seves mans el dia 17 de desembre i no han tingut dies suficients per tal d'analitzar-lo a fons. A més, afirmen que es volen urbanitzar zones no urbanitzables, un fet que "portarà conseqüències irreversibles al medi de la Rabassa". I és que continuen sense estar d'acord amb un projecte que no els satisfà, que destrueix el patrimoni natural de la parròquia i que té una mala gestió.

Per a S21, el centre de la vila continua sent la seva aposta econòmica per revitalitzar la par-

ròquia, tot i que són conscients que no tenen res a fer perquè el PLA governa amb majoria.

Amb tot, Frases va assegurar que "no vol posar pals a les rodes" al projecte, ja que, si no funciona, serà "la ruïna del Comú i això no ho volem". S21, però, va criticar durament l'equip de Pintat perquè pensen que "'s'estan fent les coses a l'esquena". A més, van criticar el fet de treure el període d'al.legacions ara que vénen les vacances de Nadal: "¿Il.legal? No, però lleig", van assenyalar.

Enric Sangrà, conseller del PLA i director de Naturlàndia, va continuar defensant el projecte perquè "gràcies a Naturlàndia la gent ha posat Sant Julià al mapa" i Pintat va assenyalar que "s'ha treballat amb rigor". Per la seva banda, Pintat va acusar S21 "d'estar sempre de vacances perquè encara és hora que vinguin a interessar-se pel tema". En aquest sentit, Frases va tornar la pilota dient que "l'únic que demanem és que se'ns mantingui informats per poder donar-li suport al projecte". I és que, segons S21, es van assabentar per la premsa de les novetats de la pàgina web, les pantalles informatives o les noves mascotes del parc lúdic lauredià.

A banda, Frases també va voler aclarir unes declaracions de Sangrà a la ràdio on afirmava que si el projecte Naturlàndia fracassava, seria culpa directament de S21. Frases va assumir que "sempre hi hem estat en contra", però que, tot i així, no admetran que si això fracassa sigui culpa seva i que no és més que una arma de defensa per poder justificar-se en cas que això passi i va afegir que "no posarem traves i mirarem que funcioni perquè nosaltres no volem que el Comú s'arruïni si això fracassa".

 

Bon dia

El Comú aprova el pla especial de Naturlàndia amb la negativa de S21

 La corporació laurediana va donar ahir llum verda al pla especial de Naturlàndia amb la desaprovació dels dos consellers de Segle 21, que van qualificar la decisió d’”agressió irreversible”. “No ens podem permetre malversar el patrimoni natural, ja que pertany a tot el país”, va lamentar el cap de l’oposició, Patrick Frases, que es va mostrar fidel als arguments esgrimits durant els comicis electorals. Frases va acusar també el cònsol menor, Enric Sangrà, d’afirmar en un programa radiofònic que si el projecte de Naturlàndia fracassés, “la responsabilitat seria de Segle 21”. Sangrà va negar les acusacions i va respondre que “avui en dia Sant Julià forma part del mapa d’Andorra”. El cap de l’oposició va tornar a recriminar la majoria per la seva manca de transparència i va assegurar que “el pla no conté tot el projecte de Naturlàndia”, a més de posar en dubte l’eficiència del projecte.

 

Diari d'Andorra

Llum verd al pla especial de Naturlàndia
El parc temàtic de Naturlàndia ha fet un nou pas amb l’aprovació ahir, en contra de la minoria, del pla especial del projecte –un text que ha rebut dues al·legacions i que va ser qualificat per Segle 21 com a “l’acta de defunció del camp de la Rabassa”–. A partir d’ara arribaran els projectes de construcció, que s’han de tramitar al Govern per obtenir els permisos. En el moment en què s’aconsegueixin, es procedirà a l’ampliació de capital. El cònsol major va comentar que el 49% de les accions es podrien començar a posar a la venda durant els primers mesos de l’any que ve. De la seva part, des de l’oposició van votar en contra de l’aprovació del pla entre d’altres motius, perquè “Naturlàndia tindrà dubtosos beneficis econòmics per a la parròquia”, el text “s’ha treballat a esquenes de la minoria” i “no tenim cap confiança en la gestió de Camp Rabassa, S. A.”. Amb tot, va reiterar que des de la formació que representen no posaran bastons a les rodes a la iniciativa, votada per la majoria dels ciutadans.

 

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal