Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

El grup d'Amics de la Rabassa es felicita de l'acord assolit per netejar el plom del camp de tir.

Imprimeix PDF

 

Premsa 14/02/2009

 Diari d'Andorra

 

El ministre de Medí Ambient va exposar ahir al grup ecologista les claus del conveni per netejar el plom acumulat al bosc de la Rabassa. El col·lectiu celebra la mesura.

C.AUDí - Andorra la Vella

 

QUE HA DIT: Patrick Morlaes - AMICS DE LA RABASSA "Per fi s'ha arribat a un consens lògic que esperàvem des de fa molts anys" . "Si l'acord s'hagués tancat abans, ara no gastaríem 400.000 euros"

El grup Amics de la Rabassa cel·lebra l'acord assolit dijous passat entre el Govern, el comú de Sant Julià de Lòria i la Federació Andorrana de Tir, per retirar els centenars de tones de plom acumulades al sotabosc lauredià arran de les competicions de tir al plat. El grup ecologista es va reunir ahir al matí amb el ministre de Medi Ambient, Xavier Jordana,

i la directora del departament, Sílvia Calvó, per conèixer al detall els punts del conveni per descontaminar la zona. I es feliciten que, una vegada per totes, "un ministre hagi estat capaç d'implicar totes les parts i posar fi a una vergonya nacional'. Consideren -segons va explicar un dels membres del col·lectiu, Patrick Morlaes que amb, el conveni s'ha pogut arribar a un consens "lògic" que "esperàvem des de fa molts anys". "Nosaltres no estem en contra del tir al plat, el que volem és que es facin les coses com cal", va manifestar. Amics de la Rabassa van recordar que la munició que hi ha per la zona -la superfície contaminada és de 12.650 metres quadrats, segons dades fetes públiques per l'executiu és molta des de fa molts anys. "Hem calculat que en una tirada de tot un dia es pot acabar llençant fins a una tona de plom", va assegurar. "I això s'ha de multiplicar per vint anys", va afegir-hi. Encara que, no obstant estar molt d'acord amb la mesura de retirada del plom, el col·lectiu ciutadà no oblida que' s'hauria pogut posar fre a la situació molt abans: "Si això s'hagués fet abans ara no gastaríem 400.000 euros per netejar-ho" En aquest sentit, l'associació ecologista va voler llançar un nou missatge als responsables del comú de Sant Julià perquè reflexionin abans d'actuar i de posar-se mans a l'obra amb els treballs previstos a Naturlandia. "No hi haurà marxa enrere quan destrossin el pla de Conangle, volem que el comú se n'adoni abans de fer el projecte", va reiterar Morlaes, que ahir va actuar com a portaveu del col·lectiu ecologista.


EL TIR AL COLOM, "SENSE SENTIT"

Tot i defensar la practica de tir al plat - recorden els ecologistes que és una disciplina olímpica -, continuen atacant de manera frontal el tir al colom. "Al segle XXI,això no té cap mena de sentit. A la Unió Europea tothom ens assenyala amb el dit ",va lamentar el membre del grup, perquè el Principat és un dels pocs paisos que encara acull aquests tipus de competicions. Després de la reunió amb Jordana, es van mostrar també confiats que la modalitat del colom "Caurà del seu propi pes': De fet, la Federació de Tir discutirà la continuïtat de la pràctica en la propera assemblea.

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal