Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

El comú condiciona el tir al colom a tenir a punt les mesures per fer front al plom.

Imprimeix PDF

 

Premsa 05/03/2009

Diari d'Andorra

SANT JULIÀ  - UNA COMPETICIÓ POLÈMICA

El comú condiciona el tir al colom a tenir a punt les mesures per fer front al plom. La corporació recorda que hi ha un contracte vigent amb l'empresa promotora del torneig

TONI SOLANELLES Andorra la Vella

 

El futur del tir al colom esta a l'aire. I mai millor dit. El comú de Sant Julià manté que la competició no es farà si quan arribi el moment no estan a punt les proteccions que ha d'instal·lar la Federació de Tir a les instal·lacions de la Rabassa per evitar que el plom continuï afectant el sol. De fet, aquest és el plantejament que la corporació laurediana fa davant qualsevol competició de tir. Si les mesures hi són, tal com es van establir en el conveni pel qual el departament de Medi Ambient governamental es fa càrrec de la retirada del plom que ha caigut fins ara, l'equip de govern que lidera Josep Pintat treballa amb la hipòtesi que el torneig se celebraria

, almenys aquest any, perquè el contracte amb l'empresa promotora del certamen és vigent i com qualsevol d'aquests acords "qualsevol incompliment comporta unes' clàusules d'indemnització",  segons va recordar ahir el conseller d'esports comunal, Oliver Alis.

El jove polític lauredià del PLA va afirmar ahir que "qualsevol competició de tir queda subjecte que estiguin habilitades les me sures de protecció que recull el conveni que  es va signar recentment entre el Govern, el comú i la Federació de Tir". "Un cop això estigui fet ja parlarem de si es fa o no es fa la competició de tir al colom". "Ara per ara no és una qüestió de tir al colom sí o tir al colom no" va reiterar un Alis que va assegurar que la posició del comú no s'ha mogut en, aquest tema d'allò mostrat darrerament. I que, inicialment, la competició, que pràcticament no se celebra en lloc més d'Europa i acull normalment un alt nombre d'assistents, es dura a terme. "Avui per avui hi ha un contracte que és vigent. I si es pot fer la competició perquè les instal·lacions estiguin completades es farà". Alís va assegurar que com a mínim per la competició que s'hauria de fer aquest any, el contracte és vàlid i que també ho seria per a l'any que ve.

 

AJORNAMENT

L'estiu passat, la competició no es va poder celebrar. I el motiu formal va ser que no hi havia hagut prou temps com per poder disposar dels coloms necessaris per dur a terme el torneig. No obstant això, diversos col·lectius es van mostrar molt contraris a la celebració de la competició. I això després d'un altre any en que ja l hi havia hagut rebombori perquè uns desconeguts  - l'afer va comportar una denúncia i, conseqüentment, una investigació policíaca - van forçar les gàbies de la Rabassa on estaven dipositats els animals que havien de servir per a la competició i uns quants centenars d'aus van escapar-se. Això, va comportar que algunes jornades del certamen es veiessin afectades i l'organització hagués de tornar una part de la quantitat pagada en la inscripció.

 

[ TORNA ]

 

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal