Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Naturlàndia construirà un BikePark - Una altra agressió al bosc de La Rabassa

Imprimeix PDF

Periòdic d'Andorra 07/05/2009

BICITRIAL

Naturlàndia construirà un BikePark i serà la seu de la Copa del Món 2010

• La nova infraestructura costarà 350.000 € i disposarà d'un circuit 'dirt' i una àrea de bosc

IVÁN MOURE  ESCALDES-ENGORDANY

Naturlàndia té un projecte entre mans per tal de potenciar el número d'activitats i tenir així un millor posicionament en el mercat, a més de permetre així la unificació entre el camp base al qual s'hi practica tir i el de neu. Es tracta de la construcció d'un BikePark que servirà, a més, per acollir la prova de la Copa del Món de bicitrial que té la intenció de recuperar Xavi Casas de cara al 2010.

Per tant, si la cita andorrana s'inclou en el calendari de l'any vinent la seu no serà Arinsal com al 2005, sinó Naturlàndia.

La nova infraestructura tindrà un cost aproximat de 350.000 euros i els cervells de la operació són Xavi Casas i sobretot del seu entrenador personal, Dani Buyo. El projecte disposa de la creació d'un circuit dirt, és a dir, una evolució del que seria un circuit de la modalitat de BMX però més tècnic i ideat per practicar estil lliure. A més, es farà una zona de bosc amb un WoodPark, també amb diferents estructures tècniques. Aquesta àrea estarà destinada tant a corredors professionals com a debutants. Cada una de les zones estaran catalogades per colors --amb el mateix criteri que s'aplica per a les pistes d'esquí-- i a llarg termini s'hi afegirà una àrea amb zones marcades de bicitrial ubicada aproximadament per on es fan les proves mundialistes de trial de ciclomotors, amb l'objectiu que sigui un destí també per als practicants de bicicleta de muntanya.


EL VISTIPLAU, ABANS DE L'HIVERN

El vistiplau per incloure Naturlàndia en el calendari del curs del 2010 es produirà abans de la pròxima temporada d'hivern. Actualment el bicitrial disposa de dues federacions paral.leles: la Unió Ciclista Internacional (UCI) i la Unió Internacional de Bicitrial (UIB). La cita mundialista pertanyeria a la segona entitat i un dels seus membres es desplaçarà cap al mes de setembre al Principat per veure l'àrea a la qual es disputaria la prova. "Quan entrem en el calendari mirarem de dissenyar unes àrees que serien ja fixes i que servirien per acollir més competicions en el futur", va explicar ahir Buyo.

El director de Naturlàndia, Eugeni de Santiago, va assegurar que aquesta nova infraestructura demostra una aposta "total" per l'esport i que convertiria l'estació en un espai "de referència" en concepte lúdic, pedagògic i esportiu. A més, va voler deixar clar que no seria competència de Vallnord o Grandvalira, que a l'estiu també tenen zones per practicar bicicleta de muntanya: "Es tracta d'una alternativa complementària. El públic podrà escollir entre cinc o sis activitats i que seran diferents a les altres dues estacions d'Andorra". Un dels punts pendents per donar forma al projecte és el de trobar el suport públic i privat. També s'està treballant en això.

 

[ TORNA ]

 

 

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal