Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

El comú estudia col·locar accions als futurs constructors de Naturlàndia

Imprimeix PDF

Premsa 20/05/2009

Diari d'Andorra

El comú estudia col·locar accions als futurs constructors de Naturlàndia

La corporació podria fixar com a condició al plec de bases que els licitants entrin a l’accionariat

Toni Solanelles Andorra la Vella

• El comú de Sant Julià de Lòria estudia incloure com a condició al plec de bases de la construcció de les futures instal·lacions de Naturlàndia que aquelles empreses que hi vulguin participar hagin d’adquirir accions de l’ampliació de capital de la societat. La corporació laurediana està ultimant els detalls de l’operació per poder-la treure al mercat entre el juny i el juliol, després d’haver solucionat les demandes judicials i de disposar de tots els permisos administratius per poder tirar endavant tot allò que està en projecte. De disposar, segons paraules del cònsol major de la parròquia, Josep Pintat, del “projecte amb la clau a la mà”.

La corporació laurediana es manté ferma a voler fer una ampliació de capital per valor d’uns onze milions d’euros. Això suposa treure al mercat 280.000 accions a 35 euros cadascuna. De l’esmentat nombre de títols, es crearia “un tram preferent” per als residents de Sant Julià de 50.000 accions. Segons el plantejament que està estudiant el comú, també es crearia un altre tram preferencial reservat a les empreses que haurien de licitar pels futurs equipaments que s’han d’anar construint al complex de la Rabassa. “Creiem lògic que la gent que participi en l’obra s’hi involucri”, va afirmar ahir Pintat en el marc de l’espai Sentit comú, al programa Cal Fernàndez, d’Andorra7 Ràdio.

Prima d’emissió

Un cop exposat que el comú està en disposició de tirar endavant l’ampliació de capital, s’estan acabant de lligar alguns serrells i començant a dissenyar el pla de màrqueting per fer veure l’atractiu de la participació accionarial a Naturlàndia. Entre altres qüestions que s’estan acabant de decidir hi ha el cobrament d’una prima d’emissió de les accions, vist que el parc d’oci i natura lauredià “ja té un nom”. Pintat va explicar que un cop es posi en marxa l’operació, la corporació preveu que en un parell de mesos una gran part de l’emissió estigui venuda. Col·locar més de la meitat dels títols seria una bona aportació. I llavors es buscarien altres fórmules per completar la necessitat dinerària, va venir a dir el cònsol. Si es queda molt lluny dels set o vuit milions d’euros assolits, ben poca cosa es podrà fer. “Si l’operació d’ampliació de capital és un fracàs, el que està projectat no anirà endavant”, va admetre Pintat.

El cònsol lauredià va recordar que amb els onze milions que s’espera aconseguir en l’operació s’ha de poder afrontar la construcció dels nous edificis que calen, el parc faunístic, els aparcaments i afrontar el finançament del Tobotronc. El centre d’entrenament en altura no entra en aquesta fase d’un projecte que per l’oposició, segons el conseller Patrick Frases, “no aporta res a la parròquia”, però que tampoc “no bloquejarem”.

Els comptes del 2008 es tancaran amb un dèficit d’uns dos milions

El comú de Sant Julià preveu celebrar dijous de la setmana que ve una sessió de consell en què, si no hi ha novetats de darrera hora, s’hauria de dur a l’aprovació el tancament de comptes de l’exercici passat. El cònsol major de la parròquia, el liberal Josep Pintat, va avançar que la liquidació deixarà un dèficit d’aproximadament dos milions d’euros, una mica més del que s’havia pressupostat. Pintat es va mostrar relativament satisfet del resultat obtingut tenint en compte la delicada situació econòmica actual. I també va ressaltar la flexibilitat amb què s’ha actuat. El conseller de Segle 21 i cap de l’oposició, Patrick Frases, va lamentar la manca d’informació que tenen.

 

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal