Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Naturlàndia obre al juny el Monster Bike Park

Imprimeix PDF

Premsa 26/05/2009

Diari BonDia Andorra

Xavi Casas exporta el Bike Park de Vallnord a Naturlàndia

Sant Julià de Lòria // Societat -Escrit per Sergi Moral

Tot i que tant els polítics lauredians com el mateix Xavi Casas van repetir una vegada i una altra que el Bike Park de Naturlàndia no tenia res a veure amb l’oferta de Vallnord, el fet és que veient les instal·lacions cal dir que el model de Casas manté moltes similituds amb el que hi ha actualment a les valls del nord. Tot s’ha de dir que s’hi han afegit alguns tocs personals, que el mateix Casas es va encarregar de presentar aquest dilluns a la premsa en la trobada que va mantenir amb la majoria de Sant Julià de Lòria. Una trobada que es va organitzar per donar a conèixer la data d’obertura d’aquest nou equipament, així com les característiques del conveni amb Camprabassa SA.

En aquest sentit, el nou parc de bicicletes de Naturlàndia obrirà les seves portes el 6 de juny i compta amb zones dedicades a les “modalitats més joves”, tal com van indicar els organitzadors, entre les quals destaquen cinc àrees, cadascuna d’elles dedicada a una disciplina de la bicicleta: el Dirt, el Wood Park, el Bike Balance, el Foam Pit i el Bike Trial.

Sota el nom de Monster Bike Park i gestionat per Eurobikes, aquest recinte de Naturlàndia comptarà amb forfets de mig dia i d’una i dues jornades, i tindrà un preu que vorejarà els 20 euros diaris aproximadament. Un dels fets diferenciadors respecte de Vallnord que Casas va assenyalar és la possibilitat de canviar de bicicleta en funció de la disciplina escollida, pagant només un lloguer.

De la seva banda, Enric Sangrà, cònsol menor de la parròquia, va indicar que aquest equipament permetrà “generar sinergies” amb la resta d’activitats del Principat, per crear un gran pol d’atracció a l’estiu, com és el ciclisme. Sangrà va destacar també que és un pol d’atracció interessant per a la parròquia i alhora econòmic, ja que es tracta d’una iniciativa privada amb capital cent per cent d’Eurobikes.

En aquest sentit, l’empresa de Casas ha previst una inversió inicial durant el primer any de 330.000 euros, capital necessari per desenvolupar la primera fase d’aquest projecte. Xavi Casas, molt il·lusionat amb la iniciativa, va mostrar a la premsa tot el traçat, on s’han incorporat diversos mòduls de fusta, que serviran tant per al Bike Park com per a les disciplines d’estil lliure.

Sobre el futur del projecte, aquest passa, segons Casas, per atraure competicions d’àmbit internacional a Naturlàndia, una actuació de màrqueting que durà a terme en els primers mesos de vida de la iniciativa portant diverses competicions a les instal·lacions d’aquí fins a finals d’any.


El Periòdic d'Andorra


El Monster Bike Park, un complement més

• Xavi Casas i Naturlàndia aposten per un concepte diferenciat per a la bici de muntanya, sense ser competència d'altres estacions

RAFA MORA - SANT JULIÀ DE LÒRIA

 

Naturlàndia i el Comú de Sant Julià de Lòria aporten el terreny, i Xavi Casas i els seus patrocinis, els diners. El 100% del capital: parlem de gairebé 330.000 euros per tirar endavant un projecte monumental, en una primera fase, en què el que es pretén és oferir una alternativa a les altres disciplines de bicicleta de muntanya que hi ha a les altres estacions andorranes, a Grandvalira i Vallnord, que aposten pel descens. Parlem del Monster Bike Park, un circuit dissenyat mà a mà entre Xavi Casas i Dani Buyó per oferir diverses alternatives als amants de la bici extrema, i que el 6 de juny viurà una jornada de portes obertes perquè públic i aficionats provin les instal.lacions i s'enganxin al que, segons Casas, "és el futur de l'oferta a les estacions de muntanya". De moment, tot sona bé.

I sona bé perquè al camp base de Naturlàndia s'estan construint, i acabant, les instal.lacions de tots els circuits que s'oferiran, que no són pocs: el de Dirt, per als neòfits, de cross; el de trial; el de Foam Pit, que serà el que acaba amb un salt espectacular i una piscina de matalassos per practicar la pirueta en l'aire i caure sobre tou; o el de freeride, de conducció lliure, entre circuits de

terra, de fusta, de peraltes, entre arbres. Tot ben estudiat. Però n'hi ha més, perquè per innovar, es vol innovar fins i tot amb el tema del forfet de dia: "Vint euros per entrar a totes les instal.lacions, i a banda el lloguer de la bicicleta específica per cada cosa, depenent si el client la necessita o no". És preu estàndard, però n'hi haurà de mig dia o de dos, sempre amb la possibilitat de poder canviar de bici per a cada circuit.

Tot això és una primera fase, i si triomfa, més, és a dir, una segona fase per ampliar-ho, per estudiar les combinacions amb la resta d'activitats de Naturlàndia, per donar un nou pas endavant. Treball, de moment, es fa: al a finals de juny hi haurà una competició amb els millors riders del món per fer una demostració i atraure públic, i a més es té la idea de mantenir el Monster Bike Park obert fins i tot a l'hivern, amb alternatives per a la bici. Sempre per a iniciats i experts, per la família o colles d'amics. Per a tots.

 

Informatius_ad


Naturlàndia i Europa Bicicletes presenten el projecte Monster Bike Park

 

El nou projecte del Monster Bike Park es tracta d'una iniciativa conjunta entre Naturlàndia i Europa Biclicletes, que serà finançada al 100% per capital privat, majoritàriament pel pilot Xavi Casas, amb el suport de BPA i Monster.

La idea, que ja està força avançada, pretén complementar l'oferta ja existent de les estacions d'esquí i dedicar-li especial atenció a aquelles modalitats més oblidades, com el `foam pit` o el `wood park`, entre d'altres. El `bike park` obrirà tot l'any, adaptant-se a la neu i els visitants podran comprar un forfet de diferents preus. A més, se'ls permetrà canviar de bicileta les vegades que vulguin pel preu d'un sol lloguer. L'objectiu, a llarg termini, serà organitzar competicions internacionals. El nou `bike park` serà una realitat, el proper 6 de juny, dia de portes obertes per a tothom.


Més Andorra

 

Naturlàndia obre al juny el Monster Bike Park, en col·laboració amb Xavi Casas

La inversió total de la primera fase és de 330.000 euros, que aporten l’esportista i l’empresa Monster

El 6 de juny serà el dia de portes obertes d’unes instal·lacions que tenen la particularitat d’obrir tot l’any

EMILIO NARVÁEZ

 

Hi haurà tres tipus de forfets que es vendran al Monster Bike Park: el de migdia, el d’un dia i el de dos dies

El Comú de Sant Julià s’afegirà a l’oferta de BTT amb la creació del Monster Bike Park, que obrirà les seves portes el 6 de juny. El recordman andorrà Xavi Casas feia prop d’un any que gestionava amb el Comú de Sant Julià de Lòria i Naturlàndia la creació del primer Bike Park de la parròquia. Finalment el projecte veurà la llum amb la inauguració el proper 6 de juny del que s’anomenarà Monster Bike Park. La instal·lació, que serà pionera a Europa gràcies al fet que romandrà oberta els 365 dies de l’any, aplegarà les activitats de dirt, wood park, bike balance, foam pit i, com no podia ser d’una altra manera, biketrial. «Pot ser un referent al Principat dins del món de la bicicleta a més d’un bon complement a l’oferta de la Massana», raona el cònsol menor de Sant Julià, Enric Sangrà, sobre la proposta que van rebre de Casas. El capital total que s’invertirà en aquest Bike Park durant la primera fase serà de 330.000 euros i la segona fase dependrà del bon funcionament de les instal·lacions i anirà dirigida cap a les activitats de descens, com ho fan Vallnord i Grandvalira amb els seus bike parks. Tota la inversió és privada, ja que l’aposta és a càrrec de Xavi Casas i l’empresa Monster i Naturlàndia va cedir els terrenys al costat del Camp de Tir. «Nosaltres volíem crear un parc temàtic dins de la natura. Que les persones puguin gaudir del Tobotronc i a més al campament base amb un bike park amb diferents circuits», explica el biker andorrà, que assegura que «som els únics que tindrem un forfet per dia i també impartirem classes». L’escola de biketrial de Xavi Casas centrarà les seves activitats en el Monster Bike Park, que serà dirigit per Dani Buyo. El park, a més, disposarà de lloguer de bicicletes pensades exclusivament per a cada activitat i a l’hivern les instal·lacions romandran obertes i faran servir bicicletes aptes per poder circular per sobre la neu.

Les instal·lacions també serviran per a proves internacionals

Des de la inauguració del Monster Bike Park a Naturlàndia, aquesta tindrà una vessant lúdica i una altra de més competitiva. Així ho va comentar el biker Xavi Casas, que durant el primer any de vida del Park preveu ferhi sis competicions de caire internacional. La primera serà poc temps després de l’estrena del Monster Bike Park, cap a finals de juny, i el pilot andorrà hi vol convidar els 10 millors bikers internacionals perquè facin una demostració de les seves habilitats i provin les instal·lacions. A més, en aquesta primera prova internacional hi haurà presència andorrana ja que els 10 pilots internacionals estaran classificats directament per a la final, però allà es podran mesurar amb d’altres bikers més amateurs que s’hagin pogut classificar en les rondes prèvies. També més endavant, el Monster Bike Park vol acollir una prova internacional de la modalitat dirt (semblant al motocròs) i confia que el Bike Park de Naturlàndia aconsegueixi el renom suficient per demanar ser la seu d’una prova freeride a la Unió Ciclista Internacional.

 

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal