Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Malgrat el poc èxit, Naturlàndia acorda adquirir la pista de gel

Imprimeix PDF

Premsa 28/05/2009

Diari d'Andorra

Naturlàndia acorda l’adquisició de la pista de gel malgrat el pobre èxit.  La instal·lació costa 120.000 euros

Toni Solanelles - Andorra la Vella

La darrera sessió del consell d’administració de Camprabassa, la societat comunal que gestiona Naturlàndia, ha servit, entre altres coses, per donar el vistiplau al tancament de comptes del 2008. I per acordar l’adquisició definitiva de la pista de gel sintètica que el camp de neu va posar en marxa l’estiu passat. La instal·lació ha tingut un èxit escàs durant l’any que pràcticament fa que està a la Rabassa, segons van explicar ahir fonts properes a la corporació laurediana. Però no obstant això, Camprabassa ha decidit apostar per l’equipament per anar diversificant l’oferta. Les fonts consultades ahir van assegurar que només el Tobotronc té ganxo entre els visitants. De fet, l’atracció estrella de Naturlàndia està complint les expectatives quant al nombre d’usuaris. Amb tot, el compte d’explotació està sent sempre negatiu.

La pista de gel sintètica es va posar en marxa el juliol de l’any passat al planell de Conangle de la Rabassa. En el transcurs dels mesos la ubicació ha canviat i s’ha situat a la proximitat del camp de tir. La modificació de l’indret on estava instal·lat l’equipament ja va ser conseqüència de l’intent de donar més presència a la instal·lació i aconseguir atraure més visitants. Però tampoc no hauria rutllat gaire més, segons les fonts consultades. Fins ara es pagaven 10.000 euros mensuals pel lloguer de la infraestructura, sobre la qual el comú, a través de la societat que gestiona Naturlàndia, tenia una opció de compra. El consell d’administració de Camprabassa ja ha aprovat el desemborsament dels 120.000 euros que comporta l’adquisició de la pista. La instal·lació passarà a ser de titularitat pública a partir de dilluns, segons les fonts.


La botiga, tampoc

L’establiment comercial que hi ha a la Rabassa destinat a vendre productes de marxandatge –peluixos, pins, guants...– tampoc no funciona. Els ingressos de la botiga i de la pista de gel són intranscendents al costat del que genera el Tobotronc. Les fonts consultades han assegurat que al comú no hi ha preocupació perquè fins ara els comptes d’explotació de Naturlàndia siguin negatius (el tancament de comptes que aprovarà avui el comú també presenta dèficit). I les mateixes fonts han recordat que es tracta d’un projecte a molt llarg termini i que ha d’anar incloguent noves atraccions els propers anys. Els permisos per anar incorporant alguns dels projectes plantejats ja estan a l’abast del comú. Però no seran executats fins que no se sàpiga si l’ampliació de capital prevista té una bona sortida.


L’oposició lamenta que no es respectin els estatuts de la societat

El conseller de Segle 21 representant de l’oposició del comú de Sant Julià de Lòria a Camprabassa, Joan Vidal, va preferir ahir no avançar cap detall del que s’havia tractat a la sessió del consell d’administració, però sí que va mostrar el seu enuig pel fet que no s’estan respectant els terminis establerts als estatuts de la societat. Vidal va recordar que feia molts mesos que no se celebrava cap consell d’administració, quan els estatuts fixen que se n’hauria de celebrar un cada dos mesos. Vidal va explicar ahir que “si fa un temps els vam felicitar per haver-nos facilitat documentació amb antelació ara no podem dir el mateix. Amb dos dies ens hem de preparar quatre coses”.


Dos milions de dèficit al comú

La sessió del consell de comú d’avui ha de servir, també, per aprovar el tancament dels comptes comunals de l’exercici del 2008. Segons va avançar el cònsol major de la parròquia, el liberal Josep Pintat, la liquidació comptable reflectirà un dèficit que voltarà els dos milions d’euros, i que serà lleugerament superior al que es preveia. D’aquesta manera, el deute arribarà als vint milions. El resultat és producte de la davallada d’ingressos procedents del sector de la construcció.

 


[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal