Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

A la tardor, 12 milions d'euros en accions a la venta - El comú vol pagar un 15% de les obres de Naturlàndia amb accions

Imprimeix PDF

Premsa 30/06/2009

Periòdic d'Andorra

A la tardor, 12 milions d'euros en accions a la venta

• Les empreses licitades es quedaran el 15% del valor del projecte de construcció en accions

• Des del Comú asseguren que ja hi ha privats interessats en participar-hi

P. G. - SANT JULIÀ DE LÒRIA

Desprès de solucionar tots els entrebancs per part de la societat Camprabassa S.A. perquè tot estigui perfecte, es preveu que per a la tardor vinent, cap al mes d'octubre, es durà a terme la ja anunciada ampliació de capital, que serà d'una dotzena de milions d'euros, segons va assegurar el cònsol menor lauredià, Enric Sangrà, a través de la venda d'accions. Aquest import permetrà continuar el projecte de l'espai Naturlàndia.

Aquests problemes solucionats explicats per Sangrà són la resolució de tots els recursos judicials que tenien a la Batllia i que han donat la raó a Naturlàndia, així com l'obtenció de tots els permisos corresponents aprovats pel Govern. "Volem vendre als nostres futurs socis un projecte consolidat sense recursos oberts a la Batllia i amb tots els permisos complerts per fer-lo atractiu", va explicar el conseller d'Esports lauredià, Oliver Alís.

La fórmula aprovada és que cadascuna de les empreses que optin al concurs per la construcció de nous edificis del parc i aconsegueixin una licitació de les diferents obres previstes hauran de quedar-se amb un nombre d'accions iguals al valor del 15% del cost total dels projecte que els siguin adjudicats. Alís i Sangrà van destacar que els empresaris estan disposat a optar per aquesta via i que ja han expressat les seves ganes de participar.

El Comú de Sant Julià de Lòria va aprovar al juliol del 2008 el Pla Especial del complex, que suposa una inversió de 17 milions d'euros i la construcció, entre d'altres, d'un parc temàtic relacionat amb la naturalesa i els animals.

La societat gestora del parc posarà a la venda fins al 49% com a màxim de les accions, ja que el 51% restant el tindrà el Comú de Sant Julià de Lòria, que en el consell d'administració de Naturlàndia tindrà la majoria de representants.

Tot i això, la concessió dels permisos, que s'esperava que estiguessin llestos per a final de febrer, i la posterior venda d'accions per a l'ampliació del capital, que es preveu ferla a partir de setembre, s'han retardat perquè es tenia previst tenir-ho tot a punt abans del mes de maig passat per construir durant l'estiu i fins al novembre, ja que amb les condicions meteorològiques de l'hivern serà més complicat l'inici de les obres previstes.

 

Diari d'Andorra

El comú vol pagar un 15% de les obres de Naturlàndia amb accions

L’administració laurediana ha sondejat el mercat i ha rebut una resposta satisfactòria de les empreses consultades

D. Moreno / A. Gallardo - La Rabassa / Sant Julià de Lòria

• “Cap a la tardor.” Segons el cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Enric Sangrà, és la data en què finalment es llançaran les primeres accions de Naturlàndia. En la presentació de la temporada d’estiu, Sangrà va insistir que els successius retards del projecte s’han degut a dues qüestions: l’espera a la resolució dels diversos recursos judicials contra el projecte i l’obtenció dels permissos de construcció. Amb la resolució del conflicte judicial a favor de la corporació laurediana i els permisos acceptats “ara ja ens queda la tercera fase”, va indicar Sangrà. I la tercera fase és justament el desenvolupament del projecte amb l’entrada d’inversors. Com ja va avançar el cònsol major lauredià, Josep Pintat, la intenció del comú és que els adjudicataris de les obres siguin també accionistes. El plec de bases es preveu tenir al setembre i la intenció comunal és abonar el 15% del cost de les construccions amb accions i la resta amb diners. Sangrà va assenyalar que s’ha testat el mercat i que hi ha una opinió favorable.

El conseller d’Esports, Oliver Alís, va afegir-hi que “no volem vendre palla, sinó vendre als nostres futurs socis un projecte amb cara i ulls”, i va remarcar que justament és una garantia que “la Batllia ha fallat a favor de Naturlàndia”. Tanmateix, va manifestar que l’ampliació de capital se situarà entre els 10 i els 12 milions d’euros i que estan convençuts que funcionarà perquè “és un projecte molt bo”.

 

Diari BonDia

L’obertura al capital privat, prevista per a la tardor vinent

Sense pressa però sense pausa. Aquest deu ser el lema que aplica la majoria comunal de Sant Julià de Lòria a la qüestió de l’ampliació de capital de Naturlàndia. I és que si ara fa uns mesos el cònsol menor, Enric Sangrà, comentava que al juliol podria començar l’operació, ahir se’n va retractar i va indicar que, tal com van les coses, serà més aviat a principis de la tardor quan es podrà posar en marxa. Segons Sangrà, els permisos d’obra i les demandes a la Batllia han estat els motius pels quals no s’ha pogut actuar fins ara. Amb aquestes qüestions ja resoltes, es farà el concurs de licitació de les obres. El 15 per cent del pagament dels treballs es farà mitjançant accions i després s’intentarà ampliar el capital per valor de 10 o 12 milions.

 

Mes Andorra

El procés d’ampliació de capital es farà la propera tardor

El Comú de Sant Julià de Lòria espera poder iniciar el procés d’ampliació de capital a la tardor. El cònsol menor, Enric Sangrà, va explicar que aquest tràmit s’havia anat retardant perquè esperaven tenir tots els permisos que havia d’atorgar el Govern i no tenir cap causa pendent a la Batllia. Aquesta segona condició ja es compleix, i els batlles han donat la raó a Naturlàndia en tots els casos, i de la primera només queden serrells complementaris. Els permisos per fer el projecte ja s’han concedit tots. L’ampliació de capital es farà per uns 10 milions d’euros, i l’empresa adjudicatària de la construcció de l’edifici que manca cobrarà un 15% de l’obra en forma d’accions

 

 


Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal