Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Els Parcs naturlas de l'Alt Pirineu i del Comapedrosa organitzen la II Trobada a la Baiau

Imprimeix PDF

Premsa 11/07/2009

 BonDia

Redacció

 

Els parcs naturals veïns de l’Alt Pirineu i del Comapedrosa han organitzat per segon any consecutiu la Trobada al port de Baiau, pas natural de muntanya que els uneix. Aquest diumenge, 12 de juliol, tindrà lloc una nova activitat de cooperació transfronterera entre el Parc Natural de l’Alt Pirineu  i el Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa. Els dos espais organitzen una excursió fins al port de Baiau (2.756 m), on es farà una trobada entre tots els assistents, provinents dels dos costats de la frontera, i un dinar de germanor.

El port de Baiau és el pas natural que comunica la vall Ferrera amb la parròquia de la Massana, i simbolitza la voluntat de cooperació entre els dos espais protegits veïns.
Des del Parc Natural de l’Alt Pirineu, l’excursió s’iniciarà a l’aparcament del poble d’Àreu (vall Ferrera), a les vuit del matí. Pel que fa a l’ascens des d’Andorra, començarà a la mateixa hora des de l’equipament per a l’atenció dels visitants del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa, prop del dic d’Arinsal. Com que es tracta d’una activitat d’alta muntanya, recomanada per a excursionistes experimentats, cal inscripció prèvia.
L’activitat és gratuïta, però cal portar aigua, menjar energètic, dinar, calçat de muntanya, roba d’abric i impermeable. El dinar al port de Baiau tindrà lloc a la una del migdia i, finalitzat aquest, s’iniciarà el retorn cap al punt d’inici.
Aquesta activitat s’emmarca en la cooperació transfronterera que el Parc Natural de l’Alt Pirineu promou amb els parcs naturals veïns amb els quals comparteix la frontera pirinenca: el Parc Natural de les Valls del Comapedrosa (Andorra) i el nou Parc Natural Regional dels Pirineus Ariegesos (França).

 

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal