Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Els ecologistes es van manifestar ahir sobre les obres del vial

Imprimeix PDF
Premsa 26/07/2009

El Periòdic d'Andorra

Els ecologistes de Sant Julià seguiran de prop les obres del vial

Les plataformes lamenten perdre l'oportunitat de tenir un espai verd a la vila
El col.lectiu lliurarà davant del ministeri tots els detalls que facin malbé l'entorn

Els ecologistes es van manifestar ahir sobre les obres del vial. Foto: ONA MORANTE ONA MORANTE

PEPA GALLEGO - SANT JULIÀ DE LÒRIA

Les obres i execució del vial de Sant Julià és ja una realitat irreversible, però els ecologistes de la parròquia no volen que s'oblidi la seva posició contrària, i per aquest motiu ahir van fer una manifestació "de dol"

a sobre del que serà el nou vial. Una vintena de membres dels col.lectius ecologistes del Grup Rocafort, l'Associació per a la Defensa de la Natura, (ADN) i l'Associació per a la Protecció dels Animals, Plantes i el Medi Ambient (Apapma), van manifestar ahir que, tot i que s'està fent el projecte contrari al que ells volien, "seguirem de prop i amb el ministre corresponent cada detall de l'obra perquè no facin malbé l'entorn", va explicar Jesús Paricio, del grup Rocafort. Aquests col.lectius pretenen fer un seguiment de prop de tot el procés de les obres perquè l'impacte mediambiental sigui el mínim.

Aquestes agrupacions volen deixar palès tot l'esforç realitzat al llarg dels anys perquè aquesta infraestructura no es dugués a terme, i ja que han perdut la partida, no volen sentir-se vençuts en la defensa dels seus objectius en pro de la defensa del medi ambient.
Una de les crítiques ahir reivindicades pels ecologistes va ser la manca d'un espai verd a Sant Julià de Lòria. I l'execució del nou vial és per a aquests col.lectius la pèrdua d'una gran oportunitat per fer un gran parc. "La resta de les parròquies tenent totes prats grans, menys Canillo i Sant Julià; totes tenen zones verdes", va explicar Angi Duró, com a representant dels ecologistes.
Vestits de negre, com a símbol del dol per la mort d'un espai natural, i amb pancartes de lletres a la mà, els manifestants van reivindicar aquest parc, ara convertit en bigues.
En aquesta manifestació, a més, van confeccionar uns murals amb fotos del cònsol major de Sant Julià, Josep Pintat, de l'excap de Govern, Albert Pintat, i de l'exministre d'Ordenament Territorial, Xavier Jordana, i amb l'escriptura "Disculpeu les molèsties, treballem per vosaltres?".
El nou vial destrossa la imatge turística que pugui tenir la par-
ròquia, segons l'opinió dels ecologistes. "És diu que es vol un turisme de qualitat per un entorn per passejar, però aquestes accions no corresponen a les promeses", va dir Duró. Aquests col.lectius es mostren pessimistes de com aniran quedant les obres: "Semblarà més el circuit de Montmeló que un nucli viari", va explicar Paricio, el qual, a més, va recordar l'augment de contaminació acústica que tindrà el nucli urbà.
La nova infraestructura viària ja està en la seva tercera fase d'execució i té previst que el tercer tram, d'enllaç de Francesc Cairat fins al Túnel de la Tàpia, acabi l'octubre del 2011 i uns mesos abans acabi el quart tram, que serà la boca nord del Túnel de La Tàpia amb l'enllaç amb la carretera general 1.

Diari BonDia

 Les plataformes ecologistes de Sant Julià de Lòria lamenten perdre l'última oportunitat de tenir un espai verd a la vila     Imprimeix    
Sant Julià de Lòria // Societat - Escrit per Agències   
Dissabte 25, Juliol de 2009 14:36

Una trentena de membres del Grup Rocafort, ADN i Apapma s'han donat cita aquest dissabte  al matí a Sant Julià de Lòria per recordar que la vila s'ha quedat sense espai verd al costat del riu degut ales obres de la variant.

Els participants a la marxa han anat vestits de negre amb motiu 'de dol' i han fet unes pancartes amb el lema: 'Recordeu, això hagués pogut ser un parc'. D'altra banda, han confeccionat uns murals amb fotos del cònsol major de Sant Julià, Josep Pintat, de l'excap de Govern, Albert Pintat, així con de l'exministre d'Ordenament Territorial, Xavier Jordana. Al mural, que han penjat a l'obra, es podia llegir 'Disculpeu les molèsties, treballem per vosaltres?'

Els tres grups implicats en la marxa han sortit a les deu en punt des del comú i han visitat les obres de la variant. Angi Duró, del grup Rocafort ha explicat que l'antic govern va ser "prou àgil" ho va deixar tot molt ben lligat i ara ja no hi ha marxa enrere. Duró ha reconegut que durant el temps que durin les obres vigilaran de molt a prop perquè les obres es desenvolupin correctament i per veure si es respecten les propostes de l'estudi d'impacte mediambiental, ja que "és l'únic que poden fer". A més, també ha recordat que aquest acte simbòlic o "marxa fúnebre", tal i con Duró ha anomenat l'acte, l'han fet per la tristor que els produeix "no poder tenir un parc al mig de la parròquia" i en canvi tenir una carretera que produirà "molt fum i soroll". I fent referència al parcs, Duró ha dit que per al comú el parc de Sant Julià és Naturlàndia, però que a ells "tampoc els agrada".

Una altra reflexió en referència a l'impacte que causarà l'obra per al poble és que qualsevol persona que vingui de fora i s'imagini la vila com el típic poble pirinenc, quedarà molt decebut, tal i com ha dit Jesús Aparicio, del grup Rocafort.

De la mateixa manera, els membres del grup no veuen res de positiu en la construcció del vial. La fesomia de la ciutat, que ja no tornarà ser igual,  tampoc estimularà el comerç, "perquè a la gent no li vindrà de gust parar".  En definitiva, i segons els manifestants, Sant Julià quedarà aïllada i mancada d'un espai natural i es desaprofita la possibilitat històrica de reduir la contaminació acústica en un 50%.

Diari D'Andorra

El grup Rocafort demanarà canvis en el projecte de la variant al Govern
La plataforma ciutadana vol que es facin petites modificacions per respectar el medi natural
Salvar arbres i estudiar si és possible excloure les tanques protectores que s’han de col·locar a la muntanya són algunes de les peticions que farà el grup a l’executiu.
A.G.
Sant Julià de Lòria
La protesta es va fer al costat de les noves bigues que s’han col·locat aquesta setmana.Amplieu

• La nova carretera general 1 de Sant Julià serà una realitat d’aquí a dos anys i mig. La plataforma Rocafort, que va néixer per oposar-se a la via, és conscient que “el projecte està avançat i és irreversible”, segons explica un dels membres del grup, Jesús Aparicio, però les persones que formen part de la plataforma creuen que dins del traçat marcat es poden fer petites modificacions. “Segur que es pot salvar algun grup d’arbres i estudiarem si és possible que no hagi les tanques protectores que han d’aguantar les pedres perquè no caiguin a la carretera”, diu Aparicio.
Aquestes peticions les faran arribar els membres del grup al ministre d’Ordenament Territorial, Vicenç Alay. Des de la plataforma diuen que es reuniran properament amb Alay i, segons afirmen, “creiem que serà sensible a aquest tema”. Els integrants del grup opinen que, tot i l’execució del projecte, si es modifiquen “petits detalls per respectar el medi ambient pot anar bé per a Sant Julià i serà força positiu”. Els membres de la plataforma Rocafort van fer aquest anunci en una concentració que van protagonitzar ahir a Sant Julià de Lòria.
Una trentena de persones es va aplegar per recordar que aquest projecte “no respecta l’entorn”, segons explica una altra membre del grup, Angi Duró. L’acte reivindicatiu es fa tot just la setmana que han arribat les bigues per construir el pont que connectarà la via amb el nucli urbà. Totes les persones que hi van participar es van col·locar al costat de les bigues per cridar l’atenció de la gent que passejava a les proximitats de l’obra i van treure unes lletres que a l’hora d’ajuntar-les es podia llegir: “Recordeu que això hauria pogut ser un parc”. La plataforma argumenta que si no s’hi haguessin fet les obres, el prat d’en Toni Vila s’hagués pogut convertir en un parc natural i que a la població hi hauria la meitat de contaminació atmosfèrica i acústica.
Totes les persones que van participar en la concentració anaven vestides amb alguna peça de roba negra per simbolitzar que assistien a “l’enterrament d’una zona natural”, deia Duró. També va afegir que l’obra va en contra del turisme, ja que “ara els visitants busquen zones tranquil·les on hi hagi espais per passejar”. Quan es va engegar el projecte el grup es va posicionar en contra i van recollir dues mil signatures.

Informatius.ad

Nova protesta contra el vial de Sant Julià de Lòria

Aquest dissabte al migdia hi ha hagut una protesta més contra el vial de Sant Julià de Lòria. L'han fet la Plataforma Rocafort, l'Apapma i l`ADN. Amb la manifestació han rebutjat un cop més aquesta obra i han denunciat l`impacte ambiental que la infrastructura tindrà sobre el medi ambient. Creuen que aquest espai es podria haver convertit en un parc.

Els manifestants han sortit a les 10 del matí des de davant del comú de la parròquia laurediana. Des d'allà han recorregut els diferents espais de les obres, encapçalats per pancartes que denuncien la seva inconformitat amb l'ús que s`ha donat a aquest espai. I és que, segons l'organització, les obres del nou vial de Sant Julià de Lòria són molt perjudicials per a l'entorn natural que ocuparà la carretera. Denuncien que s`hagi tirat endavant una obra que no compta amb la conformitat de bona part dels habitants de la parròquia i que, segons ells, hauria estat millor destinar a la construcció d`un parc públic. De fet, aquestes obres, iniciades per l'anterior executiu, tampoc no comptaven amb el suport de l`actual cap de Govern, Jaume Bartumeu. Algunes de les obres s'han pogut reconduir, però la polèmica desviació no s'ha pogut modificar. Recordem que actualment ja s'han iniciat les obres del tercer tram, valorats en gairebé 24 milions i mig d`euros. Aquesta part de les obres s'allargarà fins a l`agost del 2011.

 

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal