Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

No es farà el tir al colom !!!

Imprimeix PDF

Premsa 30/07/2009

Diari D'andorra

El comú lauredià no rep la petició per fer el tir al colom

Aquest any hi havia encara un contracte vigent amb el promotor del campionat però aquest no s’ha posat en contacte amb la corporació

DMI - Andorra la Vella

El camp de tir de la Rabassa tampoc acollirà enguany el polèmic campionat de tir al colom. El comú de Sant Julià de Lòria va confirmar ahir que el promotor del campionat, el tirador espanyol Esteban Azkue, no s’havia posat en contacte amb la corporació per manifestar l’interès a organitzar la prova i que, per tant, aquest any tampoc no se celebrava

malgrat que existeix un contracte vigent. Des del comú es va reiterar que el campionat es feia “sempre a petició d’aquest privat” i que l’administració simplement hi cedia les instal·lacions. En no haver-hi aquesta petició (per motius que no han transcendit) no hi ha campionat.

L’any passat tampoc no es va celebrar l’esdeveniment, que acostumava a organitzar-se per aquestes dates. Azkue va argumentar llavors que no havia aconseguit els coloms. L’any anterior, el 2007, el campionat havia estat envoltat de polèmica i s’havia vist seriosament perjudicat després que uns desconeguts obrissin les gàbies de les aus per alliberar-les. Tot plegat va coincidir amb les reiterades denúncies de les associacions ecologistes que de sempre s’havien manifestat contràries al tir al colom en considerar-lo tortura animal.

El plom

Una altra de les qüestions denunciades pels ecologistes era l’enorme dispersió de plom que hi havia al camp de tir lauredià. Un acord a tres bandes entre el Govern, el comú i la Federació de Tir va respondre a la reclamació i es van engegar les tasques de neteja. El directiu de la Federació de Tir, Joan Tomàs, va explicar que abans de començar a netejar ja es van col·locar les reixes “a tot el llarg del camp de tir” per evitar que la munició es dispersés i que encara continuen els treballs per retirar el plom acumulat.

 

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal