Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Es tancarà el camp de tir ? ... potser si o potser no...

Imprimeix PDF

Exemple pràctic de com "marejar la perdiu" per no prendre la decisió de tancar el camp de tir d'una vegada, decisió que correspondrà sempre al comú, ja que com a accionista majoritari, ell  tindrà sempre el vot decisiu, inclús desprès de l'entrada de nous socis a CampRabassa.

Premsa 22/08/2009 - Diari D'andorra.

Els propietaris de Naturlàndia debatran si es tanca el camp de tir.El cònsol menor explica que el tema està sobre la taula i que es decidirà quan entrin els nous accionistes del sector privat.

A.G. - Sant Julià de Lòria

El futur del camp de tir de la Rabassa és incert i dependrà del nou consell d’accionistes que es farà càrrec de Naturlàndia a partir de final d’any. El cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Enric Sangrà, no s’ha pronunciat sobre si cal tancar aquest espai, però assegura que serà un tema que es tractarà quan el sector privat entri a la societat CampRabassa, que gestiona el parc temàtic, i que fins ara era totalment del comú, i hi afegeix: “Encara cal veure què farem, però potser el camp de tir és un espai poc idoni si als voltants s’ha projectat l’Ecoparc.” Sangrà afirma que si finalment es tanca el parc de tir de la Rabassa s’ha de veure si es fa un altre projecte en aquest mateix indret, i assegura que “es tracta d’una parcel·la immillorable”. El debat sobre el futur del camp de tir finalitzarà, segons manifesta el cònsol menor, a principi de l’any que ve, “perquè abans s’ha de definir el nou organigrama del futur consell”.

Tal com reconeix el mateix cònsol, el camp de tir es contradiu amb la imatge que vol donar Naturlàndia –un espai verd per als visitants– i a part hi ha hagut diverses polèmiques amb aquesta instal·lació. A principi d’any el Govern va engegar una iniciativa que va tenir un cost de 400.000 euros per netejar la zona del plom que s’hi acumula arran de les pràctiques que s’hi realitzen. Aquesta actuació va arribar després que l’entitat Amics de la Rabassa denunciés la contaminació que pateix aquest indret per culpa de les bales de les persones que practiquen tir al plat . El grup ciutadà llavors va assegurar que en un sol dia s’hi pot acumular fins a una tona de plom.

Redimensionar el projecte

Aquesta serà una de les decisions importants que haurà de determinar el futur consell d’accionistes, però el cònsol menor assegura que n’hi ha d’altres que s’hauran de prendre perquè “encara falta per executar el 90% del projecte de Naturlàndia”, ja que hi ha previsió de fer, segons explica Sangrà, el parc d’animals o el telecadira que va de la zona del camp de tir al pla de Conangle, entre altres projectes.

Sobre l’entrada de capital privat a la societat CampRabassa, Sangrà ha assegurat que en aquests moments hi ha famílies i empreses del país i foranes que volen participar-hi. Els futurs accionistes provenen del sector turístic, però encara no s’ha volgut detallar qui estaria interessat a comprar accions.

Tot i que encara s’ha d’efectuar l’operació amb els futurs copropietaris privats, Enric Sangrà assegura que estan buscant un nou director per a Naturlàndia, en part perquè era una demanda de les persones que participaran en la societat CampRabassa. “S’ha cregut convenient buscar una nova persona que encapçali el projecte perquè es vol redimensionar Naturlàndia i volem que sigui un referent del país i projectar-lo més a fora”, comenta el cònsol menor. Per aquest motiu s’està buscant “un nou director amb experiència en el sector turístic. La setmana que ve el comú triarà una de les tres empreses que s’han presentat per seleccionar la persona “més indicada” per dur a terme aquesta tasca. Sangrà assegura que ja hi ha persones, tant del Principat com de fora, interessades a ocupar el càrrec.

El comú elogia la feina feta per Eugeni de Santiago

Eugeni de Santiago ha estat al capdavant de Naturlàndia des que el projecte va veure la llum, el 1994. Per aquest motiu el comú només té elogis a l’hora de fer balanç de la tasca feta pel director que acabava de dimitir. “El parc temàtic s’ha convertit en un projecte referent gràcies a la feina que ell ha realitzat”, diu el cònsol menor de Sant Julià, Enric Sangrà. Tot i això, des del comú asseguren que ara hi haurà un punt i a part a Naturlàndia i el seu perfil no “s’acaba d’adequar” als projectes i en l’objectiu de redimensionar el parc. “Les característiques que busquem en el canvi de rumb que hi haurà properament a Naturlàndia són diferents i ens fa falta una altra persona. Abans era un camp de neu i ara s’ha transformat en una altra cosa”, comenta Sangrà. El cònsol menor assegura que la seva dimissió ha estat consensuada i recorda que De Santiago és un funcionari i continuarà treballant per al comú. La corporació encara està en espera de saber si l’antic director estarà vinculat en el projecte en el futur o realitzarà altres tasques per a la parròquia.


Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal