Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

El comú està disposat a cedir la majoria accionarial de Naturlàndia

Imprimeix PDF

Premsa 15/10/2009

Diari d'Andorra

Pintat diu que si es trobés un soci que volgués més de la meitat de les accions del parc s’aprovaria un canvi de distribució

A. G. - Sant Julià de Lòria

 El comú de Sant Julià de Lòria estaria disposat a cedir la majoria de l’accionariat de Naturlàndia i que el sector privat es convertís en el propietari del parc temàtic. Ho va anunciar el cònsol major, Josep Pintat, en el programa Cal Fernàndez, d’AD Ràdio. “Si trobéssim un soci que volgués tenir més del 50% de les accions estaríem disposats a aprovar un canvi de majories en una sessió de comú”, va comentar el mandatari lauredià, que també va reconèixer que aquesta decisió “pot comportar un enrenou”. De fet, Pintat va revelar que ja hi ha hagut contactes amb el sector privat, sense especificar amb qui, sobre la possibilitat que l’administració parroquial fos un soci minoritari dins de l’accionariat de Naturlàndia. Aquesta nova actitud envers el control del parc té lloc just quan s’està intentant una ampliació de capital que es vol culminar abans de finalitzar l’any. Si no s’aconsegueix, la corporació anirà per aquesta via.

Pintat fins i tot va defensar que aquesta seria la millor via per al futur de Naturlàndia, perquè “és lògic que la iniciativa privada en vulgui tenir el control”. El mandatari va dir que l’empresariat pot desconfiar d’un accionariat amb una majoria del comú perquè hauria d’estar subjecte a canvis de govern i per tant diferents maneres d’enfocar el desenvolupament del projecte. “La iniciativa privada vol estabilitat i els hem de facilitar aquest punt”, hi va afegir el cònsol.


L’oposició critica la decisió

L’oposició va criticar la nova decisió de la corporació perquè “el comú havia de tenir el 51% Naturlàndia i d’aquesta manera controlar els béns de la corporació, i aquest punt ja es va acordar quan va finalizar l’anterior mandat”. Per aquest motiu, el líder de Segle 21, Patrick Frases, va dir que no estava d’acord amb la nova posició de l’equip de govern parroquial. El cònsol major va contestar que l’objectiu final és que Naturlàndia sigui un referent turístic i que l’administració té altres mecanismes per controlar les actuacions dels possibles propietaris. L’esperada ampliació de capital i la possibilitat que el comú es deslliuri de la majoria de les accions serà un dels temes que es tractaran en la reunió vinent del consell d’administració, que s’ha de dur a terme properament.

Pintat va recordar que Naturlàndia “és un projecte evolutiu” i que l’ampliació de capital busca desenvolupar uns projectes concrets –com ara el parc d’animals o el parc aventura–, però que més enllà també s’han de tirar endavant altres aspectes com ara eixamplar el camp de tir.


Comencen les tasques per instal·lar el nou cable de tracció del Tobotronc

Aquest matí comencen els treballs per instal·lar el nou cable de tracció del Tobotronc, que s’ha hagut de substituir per l’avançat estat de desgast que presentava l’anterior. Fonts del comú de Sant Julià de Lòria confirmaven que s’han d’instal·lar tres trams de cable perquè hi ha tres motors al recorregut que impulsen el giny tant de baixada com de pujada. Les tasques per col·locar aquest element de l’atracció s’allargaran entre tres i quatre dies. Llavors començarà un període de prova per comprovar que el Tobotronc funciona correctament. El comú confirma que el cable ha trigat unes setmanes a arribar perquè no es fabrica en sèrie, sinó que s’ha de preparar específicament per a aquest tipus d’equipaments. La previsió amb la qual treballa la corporació és que a final de mes l’atracció torni a estar operativa.


[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal