Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

L'oposició veu "irresponsabilitats" en l'actual gestió de Naturlàndia

Imprimeix PDF

Premsa 06/11/2009

El Periòdic d'Andorra

Vidal mostra la seva queixa formal davant de certes partides pressupostàries.

Segle 21 reclama els costos finals del Tobotronc, "després de 20 mesos de vida"

CLARA GARNICA - SANT JULIÀ DE LÒRIA

La reunió del consell d'administració de Naturlàndia, celebrada aquest dimecres, va tenir certs moments de tensió al llarg de les tres hores que va estendre's. El representant de l'oposició el conseller de Segle 21, Joan Vidal, va definir ahir com a "irresponsables" certes partides pressupostàries aprovades durant el consell.

Aquestes despeses van encarades a la gestió per buscar el nou director de Naturlàndia. Vidal va posar com a exemples els "excessius" costos de l'empresa, que selecciona el millor perfil de director o la partida per millorar el sou de Laura Garcia, que ocuparà les funcions de director fins que no es nomeni el nou.

Vidal va voler reiterar que l'oposició dóna suport al projecte Naturlàndia i que vol involucrar-s'hi, però que hi ha certs aspectes de la gestió i del pressupost que no funcionen. Vidal va definir com a "inacceptable" que no s'informés durant el consell de l'aturada tècnica i que vint mesos després de posar-se en marxa el Tobotronc encara no s'hagi presentat formalment l'informe dels costos totals que ha suposat.

INFORME DE PÈRDUES
Durant el consell, l'oposició també reclamar informació sobre les despeses generades pel tancament de la instal.lació, que està inoperativa des del 18 de setembre passat. En aquest sentit, Vidal va realitzar 20 preguntes de caràcter tècnic sobre l'avaria, així com documentació específica de tots els protocols que s'han dut a terme per tal de realitzar-la.
Finalment, Vidal va posar en dubte que el motiu de l'avaria del Tobotronc fos la gran afluència de públic durant l'estiu, i també va demanar responsabilitats i més explicacions respecte a aquest tema.


Diari d'Andorra

LA REPARACIÓ DEL TOBOTRONC VA COSTAR UNS 27000 EUROS

El darrer consell d’administració de Camprabassa, convocat dimecres a la tarda, va estar marcat per la vintena de preguntes de caràcter tècnic que va fer el representant de Segle 21 a l’ens, Joan Vidal. La pràctica totalitat de les qüestions van estar lligades amb el Tobotronc. I entre altres aspectes es va informar que el cost estimatiu de la reparació del cable que manté aturada l’atracció des de mitjan setembre serà finalment d’uns 27.000 euros. Fa unes setmanes el comú havia avançat al Diari que la despesa voltaria els 12.000 euros. La reunió del consell d’administració, que es va allargar unes tres hores, va incloure nou punts a banda de les preguntes dels integrants de l’ens. Vidal va votar en contra, per una qüestió formal, de totes les ratificacions proposades, com ara mantenir Laura García com a directora en funcions de l’equipament. Entre d’altres temes també es va informar de la dimissió d’Eugeni de Santiago o de la finalització del contracte amb l’empresa que es feia càrrec de la central de reserves. Així mateix es va avançar que fins al mes d’agost el pressupost s’havia complert al peu de la lletra. No es va pronosticar, però, quina incidència pot tenir el tancament de l’atracció.

A preguntes del mateix Vidal, l’assessor del comú per a Naturlàndia, Gerard Martínez, va explicar que no s’havia previst tenir un cable de recanvi i que el deteriorament podria ser degut a l’alta utilització de l’equipament i probablement al moviment de terres que hi hauria hagut i que hauria fet variar la posició de les politges, que haurien comportat més desgast del cable. La corporació laurediana s’hauria compromès a facilitar a Vidal un seguit de documentació, com ara certificacions o protocols de manteniment.


[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal