Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

El camp de Tir de la Rabassa tancarà a partir de l'estiu que ve.

Imprimeix PDF

Una bona notícia malgrat que el tancament no es faci efectiu de manera immediata. El plom ja es torna a acumular en les zones que s'havien netejat, i si es continua amb l'activitat del tir, farà que els 400.000,- euros que va costar la neteja seran diners llençats inutilment.

Premsa 07/11/2009
Informatius.ad
El camp de Tir de la Rabassa tancarà a partir de l'estiu que ve.
Aquesta és la decisió que ha prés la corporació laurediana tenint en compte l`important cost que suposa pel comú la instal.lació de xarxes de protecció per evitar que el plom contamini. El cònsol major, Josep Pintat assegura que el rendiment de la instal.lació no justifica una inversió d`1,2 milions d`euros.

Josep Pintat ha assegurat aquest divendres que el camp de tir de la rabassa es tancara aviat. La principal raó és que per adequar el camp a la legislació i perque el plom tingui el mínim impacte possible sobre el medi ambient s`hauria de fer una inversió important. S´haurien de posar unes xarxes de protecció per evitar un espargiment del plom. La col.locació d´aquestes xarxes de 27 metres d´alçada esta valorada en 1,2 milions d´euros. Per això el comú i tenint en compte el rendiment de la instal.lació ha decidit destinar la zona del camp de tir a altres usos. Josep Pintat ha recordat que el camp de tir no entra en l´ampliació de capital de Naturlàndia. Una ampliació que només contempla el parc animalier, la construcció d´edificis al planell de conangle i l´ampliació de l´aparcament de la zona. Els terrenys del camp de tir tenen una extensió de 14 hectarees amb 44 mil metres de volumetria i Pintat assegura que el consell d´administració haurà de decidir quina altra activitat hi vol desenvolupar en aquesta finca que disposa d´una gran extensió. Pintat creu que aquests terrenys podrien acollir per exemple la zona residencial relacionada amb el centre d`entrenament en altura que estarà ubicat al planell de Conangle.


[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal