Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Balanç de les instal·lacions Lauredianes entre els mesos de maig i novembre

Imprimeix PDF

Premsa 22/11/2009

No creiem que aquest article tingui relació amb aquell publicat al diari BonDia el dia 13 del mateix mes, amb el títol "El Tobotronc ens salvarà de la crisi?", que podeu trobar en aquesta mateixa pàgina.
Una altra vegada constatem que la informació de Clara Garnica, proporcionada sens dubte pels promotors de Naturlàndia, resulta triomfalista i poc útil, en basar-se exclusivament en xifres d’activitat i facturació.
La nostra reclamació que es publiquin també xifres de despesa per conèixer els resultats d’explotació i els suposats beneficis per al poble de Sant Julià de Lòria no ha tingut efecte. A què pot ser degut?

Tanmateix el posem en la nostra web per que cada lector se’n pugui fer la seva opinió.

El Periòdic d'Andorra

BALANÇ DE LES INSTAL.LACIONS LAUREDIANES ENTRE ELS MESOS DE MAIG I DE NOVEMBRE
Naturlàndia duplica els visitants que acudeixen a les seves activitats
• Alís atribueix l'augment de clients a la influència generada pel Tobotronc
• L'atracció també creix l'11% i factura el 13% més que l'estiu de l'any passat

CLARA GARNICA - SANT JULIÀ DE LÒRIA

Naturlàndia ja té els resultats oficials pel que fa al nombre de visitants i de facturació registrada durant la temporada d'estiu, que engloba des de l'1 de maig fins al novembre. En ambdós aspectes s'ha produït una important crescuda de persones que acudeixen a les instal.lacions lauredianes. D'aquestes xifres destaca especialment el nombre de visitants a les activitats complementàries que Naturlàndia ofereix a més del Tobotronc. L'increment d'aquest tipus de client ha estat pràcticament del 100% o, el que és el mateix, s'ha duplicat respecte a l'any passat. En total han acudit 26.731 persones per fer activitats com els quads, els cavalls, el tir amb arc o els descensos en BTT. L'any passat ho van fer 13.491 persones.
El conseller d'Esports del Comú de Sant Julià de Lòria, Oliver Alís, va atribuir aquesta duplicació dels visitants a la "influència positiva del Tobotronc, que fa multiplicar les reserves a activitats paral.leles, a més de l'important campanya de comercialització que s'ha fet". La facturació, en aquestes activitats, ha crescut gairebé el 80%, passant de 123.527 a 221.866 euros.
El fet que creixin més els visitants que el volum d'ingressos es deu al fet "que algunes de les activitats més sol.licitades com ara el tir amb arc.o la BTT tenen preus econòmics", va explicar Alís. No obstant això, el Tobotronc és, de llarg, l'atracció estrella de Naturlàndia. Dels 95.306 visitants que van pujar fins al parc temàtic entre maig i novembre, 68.575 ho van fer per pujar al Tobotronc, uns números que suposen un augment de l'11% amb relació als mateixos mesos de l'any passat. I cal tenir en compte que la instal.lació va estar aturada per una avaria en un cable més d'un mes i mig.
Pel que fa a la facturació del Tobotronc la crescuda ha estat més significativa, i s'ha passat d'ingressar 457.985 euros a 517.868 euros, representant un augment del 13%. Per aquest motiu, i afegit al fet que l'atracció impulsa l'augment de visitants i de clients en general, Alís va assegurar que "el Tobotronc és absolutament rendible pel parc temàtic". Aquest és el principal objectiu de Naturlàndia, va explicar el conseller.

ELS TOTALS DE L'ESTIU
Pel que fa a la suma total de visitants de Naturlàndia, que inclouen les activitats i l'atracció del Tobotronc, entre l'1 de maig i el novembre gairebé s'ha assolit la xifra de les 100.000 persones. L'any passat ho van fer poc més de 75.000. L'augment respecte al 2008 és del 26,7%. Alís va manifestar que des de la corporació comunal "estan molt satisfets", sobretot perquè els mesos d'abril i maig havien estat molt fluixos i es va generar una sensació de preocupació. A més, confien que aquests augments es mantinguin també cara el 2010. El conseller d'esports va assegurar que la tònica positiva es mantindrà fins a finals d'any. Per exemplificar-ho, Alís va explicar que la central de reserves per aquest cap de setmana té un important volum de reserves fetes.
En resum, i pel que fa a ingressos del parc temàtic de Naturlàndia, aquest estiu s'ha facturat un total de 782.572,94 euros. Són dades positives ja que impliquen una crescuda del 32% respecte el període estival del 2008. Llavors es fa facturar 589.173,10 euros.Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal