Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Albert Pintat afirma que la intenció de canviar el traçat del vial és “electoralista”

Imprimeix PDF

Premsa 17/02/2010

Diari d'Andorra

L'excap de Govern afirma que l'actual moment polític és una "paràlisi previsible"

DIMARTS, 16 DE FEBRER DE 2010 13:56 - Redacció - Sant Julià de Lòria

L’excap de Govern Albert Pintat té clar que el traçat del vial de Sant Julià que es va aprovar en l’anterior legislatura és el correcte. De fet, diu que les crítiques de canviar el recorregut i les possibilitats que ha obert l’actual executiu de modificar-lo “se situen en una política totalment electoralista”.

L’anterior cap de Govern té clar que aquesta maniobra i les crítiques que sorgeixen en el projecte tal com està plantejat actualment serveixen en realitat per organitzar una oposició a l’actual majoria comunal.

Pintat assegura que el debat sobre quin traçat ha de seguir la carretera general 1 en el pas per la parròquia de Sant Julià servirà “per organitzar les persones de l’oposició amb vista a les eleccions comunals vinents”. L’excap del Govern va fer aquestes declaracions ahir als micròfons d’AD Ràdio.

En aquest sentit, Pintat se solidaritza amb l’equip del govern comunal –que defensa el traçat que es va planificar en l’anterior legislatura– i indica que “fa molt ben fet de defensar aquesta opció, que és la que el Govern va triar”. També es va mostrar partidari que “si les obres s’han començat a fer d’una manera han de culminar tal com s’havia aprovat inicialment”, i hi va afegir que mantenir la posició contrària “suposa una malbaratament dels recursos públics”.

Pintat va recordar el desgast polític que va suposar pronunciar-se sobre quin recorregut havia de seguir la via en el moment que es va aprovar el projecte. “Entre l’opció de passar per Sant Julià i la de fer un túnel perifèric que facilités la circulació cap a Espanya es va triar una solució mixta”, ja que d’aquesta manera “no es deixava el poble massa abandonat”. I és que, segons Albert Pintat, Sant Julià de Lòria és la parròquia que més dificultats té per créixer econòmicament.

L’excap de l’executiu assegura que fer un túnel de nord a sud era una solució dramàtica i dubta que “cap autoritat democràtica hagués apostat per aquesta via”. Pintat va recordar que es va triar aquesta opció també perquè “no creia que a les persones que viuen i treballen a Sant Julià els convingués l’opció del túnel”.

5 Comentaris

* Divendres, 19 de Febrer de 2010 00:31 Enviat per Jaume

Sembla que els polítics lauredians no acaben d'entendre que la PRIMERA obligació que te un Comú es procurar el millor grau de BENESTAR als seus conciutadans, proveïnt-los de serveis públics de qualitat, i d'espais públics DINS EL POBLE, on poder gaudir dels moments de descans, passejar, llocs amb arbres, camins, parcs infantils, camps d'esports, (l'antic camp de futbol + basquet ha desaparegut engolit per una carpa), un poble net i endreçat i bonic. S'ha de pensar amb els HABITANTS, més que única i exclusivament aportar diners a les arques comunals, que per el que s'està veient, serviran per fer macroprojectes, que puguin aportar més diners per fer més macroprojectes etc., tots ells totalment inútils per fer un poble agradable, ben estructurat i més amable per als que hi viuen. Més vehicles dins el poble no aporten econòmicament res, i en benestar i salut, més aviat són negatius, a més, moltes vegades no poden aparcar, i com diu l'Hble sr. Cònsol, els veiem passar.

* Dijous, 18 de Febrer de 2010 16:45 Enviat per Josepa

Si es fa el túnel al llarg del centre de la parròquia, Quina plaça de luxe podrem tenir !!!!!!! Quins equipaments en les parcel.les creades !!!! No serà demà, clar. Cal que escampi primer la crisi. No tinguem por al túnel: el turisme que arriba d'Espanya el farem passar per les avingudes F. Cairat i Rocafort !!!!! I el sr. Albert Pintat que segueixi, feliç que feliç, sumant i restant vots.

* Dijous, 18 de Febrer de 2010 14:29 Enviat per Emmanuel

A un país com Catalunya, amb una ciutadania que es vol activa i se sap dipositària de la sobirania, hi hauria hagut encara més recolzament ciutadà als grups que s'oposen al vial i a Naturlàndia.Tot arribarà! El vial que el Comú va imposar a l'anterior Govern no és una infraestructura al servei del país: està pensada molt especialment per servir a aquest híbrid entre Terra Mítica, Rioleón Safari i Las Vegas que vol ser el projecte de Naturlàndia; i que portarà la parròquia de St. Julià a la fallida, si finalment s'executa. això sí que serà malbaratar els recursos públics, els comunals i els estatals. I de regal tindrem aquella natura més pròxima al nucli urbà completament destrossada.

* Dijous, 18 de Febrer de 2010 12:50 Enviat per Emmanuel

A un país com Catalunya, amb una ciutadania que es vol activa i se sap dipositària de la sobirania, hi hauria hagut encara més recolzament ciutadà als grups que s'oposen al vial i a Naturlàndia.Tot arribarà! El vial que el Comú va imposar a l'anterior Govern no és una infraestructura al servei del país: està pensada molt especialment per servir a aquest híbrid entre Terra Mítica, Rioleón Safari i Las Vegas que vol ser el projecte de Naturlàndia; i que portarà la parròquia de St. Julià a la fallida, si finalment s'executa. això sí que serà malbaratar els recursos públics, els comunals i els estatals. I de regal tindrem aquella natura més pròxima al nucli urbà completament destrossada.

* Dimecres, 17 de Febrer de 2010 17:23 Enviat per Angi

ai!! electoralisme, estratègies..això només és argot polític!! El que la plataforma Rocafort i molta altra gent demanem és un traçat eficaç per acabar amb la densitat del trànsit. Si es continua el traçat actual només perquè s'ha començat d'aquesta manera i no millora la fluïdesa de vehicles alhora que empitjora la qualitat de vida de les persones, llavors si que haurà estat una malversació de diners públics; molt més que si es repensa un traçat que sigui realment una via ràpida i de pas ens estalviem fums, sorolls i destrossa del paisatge al bell mig del nucli urbà. La Plataforma ens fem sentir ara com ho vam fer a l'anterior legislatura. En aquell moment el Sr Albert Pintat com a cap de govern no va ser tan contundent com ara: ens va dir que era la punta més alta de la piramide i que poca cosa podia fer. Ens va suggerir anar a veure el consell, i el senyor síndic, Joan Gabriel, ens va dir amablement que recollia la nostra demanda i s'alegrava de que fossim uns ciutadans tan preocupats pel país. També vam anar a veure els altres grups parlamentaris , i vam parlar amb gent del carrer...al nostre país encara no s'està acostumat a les mobilitzacions ciutadanes...tot arribarà!BonDia

Pintat qualifica d'estratègia electoral que el Govern vulgui estudiar el traçat del vial de Sant Julià

Escrit per Agències Dimarts 16, Febrer de 2010 11:51

L'excap de Govern, Albert Pintat, ha qualificat d'estratègia electoralista el fet que el Govern estigui estudiant la possibilitat de canviar el traçat del vial de Sant Julià, tal com reivindica la Plataforma Rocafort.

Pintat, en declaracions al programa El Matinari d'AD Ràdio, considera que és 'una política electoral' d'intentar ordenar i organitzar tots els oposants a l'actual majoria del Comú de Sant Julià de cara a les properes eleccions. D'altra banda, l'excap de Govern considera que la situació política actual es troba en una 'paràlisi previsible' ja que l'executiu ha triat conscientment de governar en minoria.

Albert Pintat ha defensat l'opció mixta triada per construir el vial de Sant Julià, ja que considera que aquesta parròquia és la que ho té més difícil per créixer econòmicament i no es pot separar el poble de la circulació. A més, també ha dit que un cop s'ha començat, l'obra s'ha d'acabar per no malmetre els recursos públics.

D'altra banda, Pintat ha valorat la situació política actual, i ha afirmat que un govern no pot governar sense una majoria sòlida que s'hauria d'haver negociat abans de la investidura del cap de Govern. Per tant, 'ens trobem en una paràlisi previsible' amb el cap de Govern 'jugant amb el victimisme, la crisi i l'herència'. Pintat també creu que la legislatura hauria de servir per fer un marc fiscal a l'andorrana, i que per tant el PS i CR han de deixar estar els extremismes i posar-se d'acord. Si no ho fant, segons Pintat, és perquè qui governa està pensant en les properes eleccions 'i no li deu convenir'.

Finalment, l'excap de Govern ha defensat la decisió de Joan Gabriel de no presentar-se com a líder del nou partit. Pintat ha dit que és una decisió raonable després d'haver estructurat la proposta de CR, i que ara ha de ser la base de la coalició la que triï una persona jove, valenta i amb ambició. A més, ha lamentat que des del PS s'hagi ridiculitzat a Gabriel en relació amb la proposta formulada per salvar la legislatura.


Fòrum.ad

Albert Pintat i el vial de Sant Julià

L'excap de Govern, Albert Pintat, ha qualificat d'estratègia electoralista el fet que el Govern estigui estudiant la possibilitat de canviar el traçat del vial de Sant Julià, tal com reivindica la Plataforma Rocafort. Pintat, en declaracions al programa El Matinari d'AD Ràdio, considera que és 'una política electoral' d'intentar ordenar i organitzar tots els oposants a l'actual majoria del Comú de Sant Julià de cara a les properes eleccions. D'altra banda, l'excap de Govern considera que la situació política actual es troba en una 'paràlisi previsible' ja que l'executiu ha triat conscientment de governar en minoria.

Albert Pintat ha defensat l'opció mixta triada per construir el vial de Sant Julià, ja que considera que aquesta parròquia és la que ho té més difícil per créixer econòmicament i no es pot separar el poble de la circulació. A més, també ha dit que un cop s'ha començat, l'obra s'ha d'acabar per no malmetre els recursos públics.

D'altra banda, Pintat ha valorat la situació política actual, i ha afirmat que un govern no pot governar sense una majoria sòlida que s'hauria d'haver negociat abans de la investidura del cap de Govern. Per tant, 'ens trobem en una paràlisi previsible' amb el cap de Govern 'jugant amb el victimisme, la crisi i l'herència'. Pintat també creu que la legislatura hauria de servir per fer un marc fiscal a l'andorrana, i que per tant el PS i CR han de deixar estar els extremismes i posar-se d'acord. Si no ho fan, segons Pintat, és perquè qui governa està pensant en les properes eleccions 'i no li deu convenir'.

Finalment, l'excap de Govern ha defensat la decisió de Joan Gabriel de no presentar-se com a líder del nou partit. Pintat ha dit que és una decisió raonable després d'haver estructurat la proposta de CR, i que ara ha de ser la base de la coalició la que triï una persona jove, valenta i amb ambició. A més, ha lamentat que des del PS s'hagi ridiculitzat a Gabriel en relació amb la proposta formulada per salvar la legislatura.

Escrit per ANA, el Dimarts, 16 de Febrer 2010


[ TORNA ]Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal