Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

El ministeri ja té enllestida la Llei d'impacte ambiental

Imprimeix PDF

Premsa 26/03/2010 (2)

Periòdic d'Andorra

• L'esborrany està tancat i està sent analitzat pels consellers del PS • Alay confia entrar-lo al Consell durant les pròximes setmanes

C. G. - Andorra la Vella

El ministre d'Agricultura i Medi Ambient, Vicenç Alay, va informar ahir que la futura Llei d'impacte ambiental serà presentada properament al Consell General. Actualment, l'esborrany de la legislació "està tancat", i des del ministeri s'ha fet arribar als components del grup socialdemòcrata. "La llei està sent analitzada pels consellers del grup parlamentari, perquè puguin proposar-ne modificacions al respecte", va assegurar el ministre. Un cop superat aquest procés, la nova llei entrarà al Consell General, un termini que Alay calcula que serà en "unes setmanes".

La Llei d'impacte ambiental és una de les apostes fermes del Ministeri de Medi Ambient, tal com el ministre va descriure davant de la Comissió Legislativa de Sanitat i Medi Ambient al novembre de l'any passat.

De fet, es tracta d'una regulació que l'anterior Govern ja va intentar aprovar, però que es va quedar en punt mort per falta de voluntat política entre partits.

Alay va recordar que la intenció amb aquest nou projecte és dotar d'un marc legal el país, en el sentit "d'ordenar i classificar la tipologia d'impactes, així com avaluar qualsevol actuació susceptible a produir impacte ambiental".

De la mateixa manera que el Reglament de Sòls Contaminants pretén, a més de sancionar, conscienciar els implicats directes de la perillositat en la gestió de residus, la Llei d'impacte ambiental va en aquest mateix camí: "Volem fer saber que qualsevol activitat susceptible a generar impacte estarà regulada", de cara a les iniciatives públiques i privades que es desenvolupin. També l'Administració s'hi ha de veure directament implicada, segons Alay, ja que la llei "crearà un marc d'impacte que donarà a entendre que molts aspectes no són assimilables a causa de les característiques del Principat".

De la mateixa manera, la nova normativa dotarà de seguretat jurídica la població en general davant d'activitats nocives.

El ministre va afegir-hi que implicarà tant la problemàtica de la contaminació visual com la sonora.


[ TORNA ]


Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal