Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

La Plataforma Rocafort diu ara que 'no és prudent posar pressió' en l'afer del vial de Sant Julià

Imprimeix PDF

Premsa 08/05/2010

BonDia

Sant Julià de Lòria - Societat - Escrit per Agències

 El portaveu de la Plataforma Rocafort, Jesús Aparicio, ha justificat que 'no és prudent sortir a la premsa posant pressió' en l'afer del vial de Sant Julià de Lòria. Segons ha explicat, les entitats que configuren la plataforma fan 'confiança' al Govern, que està estudiant fer actuacions de 'caràcter pal·liatiu' en els efectes denunciats pels ecologistes, unes petites modificacions del projecte que no haurien de passar pel Consell General, i que celebraran quan arribin.

Així, volen fer 'el menys soroll possible per posar menys traves' a les possibles mesures pal·liatives que el Govern consideri oportú aplicar. Aparicio ha afegit que després de passar dues vegades pel Legislatiu i perdre la votació, és de savis 'acceptar la derrota'

Jesús Aparicio ha respost així al posicionament del Govern, expressat pel ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Bàrcia, de mantenir el traçat dels trams de l'obra ja licitats i adjudicats. La Plataforma Rocafort s'ha mobilitzat en repetides ocasions per intentar forçar un canvi de traçat del vial lauredià al·legant arguments com la perillositat de tapar el riu, de contaminació atmosfèrica, i de danys als ecosistemes i paisatges. Ara, però, segons ha explicat Aparicio , les entitats integrants de la Plataforma prefereixen 'no posar pressió' i intentar així que les possibles mesures pal·liatives que adopti el Govern tirin endavant.


Diari d'Andorra

Ordenament descarta canviar el recorregut del vial de Sant Julià - El ministre d’Ordenament Territorial confirma que introduir canvis en el traçat planificat comportaria un encariment del projecte

Abel Gallardo - Sant Julià de Lòria - 08/05/2010

La desviació de la carretera general 1 en el tram per Sant Julià, que s’esta construint actualment, difícilment seguirà un nou traçat. El ministre d’Ordenament Territorial, Gerard Bàrcia, va confirmar ahir que modificar el recorregut comportaria canvis importants en el projecte que “elevarien molt els costos”.

 També hi va afegir que “hi ha situacions que s’han de pensar abans de canviar-les o retrocedir”. El ministre va fer aquestes declaracions a Ràdio Nacional d’Andorra, i és que, segons va explicar, introduir canvis en el projecte també significaria modificar el pla d’urbanisme de Sant Julià. Canvis que no podrien arribar fins sis anys després de l’aprovació del pla. Ni Bàrcia ni el seu antecessor socialdemòcrata, Vicenç Alay, han realitzat modificacions en aquest projecte, tot i que el PS l’havia criticat perquè, segons va dir, malmet el paisatge.

Des de la Plataforma Rocafort, que els últims anys ha aglutinat entitats i persones que s’oposaven al vial de Sant Julià projectat per l’anterior Govern, encara tenen esperances en petites modificacions. El portaveu de la plataforma, Jesús Paricio, va declarar a l’Agència Andorrana de Notícies que estan confiats que el Govern “estudiï actuacions de caràcter pal·liatiu” en els efectes que denuncien els ecologistes. Els petits canvis que es podrien introduir, segons va manifestar Paricio, no haurien de tenir els vistiplau del Consell General. Paricio també va pronunciar paraules de resignació: “Després de passar dues vegades pel legislatiu i perdre la votació, és de savis acceptar la derrota.” Tot i això, des de la Plataforma Rocafort consideren que ara cal fer “el mínim de soroll possible per no posar traves”.


RTVA.AD

La plataforma Rocafort vol reunir-se amb Barcia

Gerard Bàrcia veu molt difícil la modificació del traçat del vial de Sant Julià de Lòria. Assegura que els canvis derivarien en importants costos per a l´administració i afectarien també el pla d´urbanisme de Sant Julià. La Plataforma Rocafort espera poder reunir-se amb el ministre per exposar algunes de les propostes fetes a l´anterior titular d'Ordenament Territorial, com ara la possibilitat d´alliberar terrenys de la zona del vial per a equipaments públics.

[ TORNA ]


Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal