Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

La campanya per protegir la Rabassa es tancarà amb un miler de signatures

Imprimeix PDF

Premsa 21/10/2010

BonDia Andorra

Sant Julià de Lòria - Societat
Escrit per M. M.   

La campanya de recollida de signatures per aturar el projecte de Naturlàndia i demanar al Comú de Sant Julià de Lòria que declari la zona de la Rabassa espai protegit es tancarà a finals d’aquesta setmana amb prop d’un miler de suports. Les quatre entitats ecologistes que van impulsar la iniciativa preveuen traslladar la demanda a la corporació la setmana vinent, després de participar en la Fira d’Andorra per reunir les últimes firmes.


La representant d’Amics de la Rabassa Roser Font va valorar ahir de forma positiva el nombre de firmes aconseguit i la resposta dels ciutadans. Així mateix, Font va avançar que les quatre entitats promotores ‒l’Associació per a la Defensa de la Natura (ADN), l’Associació per a la Protecció dels Animals, les Plantes i el Medi Ambient d’Andorra (Apapma), els Amics de la Rabassa i el Grup Rocafort‒ seran presents a la fira de la capital perquè “creiem que és important que la gent que no ha pogut donar-nos suport en tingui l’oportunitat”. A més, segons va explicar Font, la parada de la fira tindrà uns plafons interactius perquè els visitants puguin proposar “accions que es poden fer per la Rabassa”.
Font també va indicar que, tot i que la recollida de signatures s’ha limitat al Principat, la campanya també ha rebut el suport de diverses entitats ecologistes dels països veïns i dels parcs naturals dels voltants, tant de la part francesa com de la catalana. En aquest sentit, la representant dels Amics de la Rabassa va apuntar que els han animat a continuar endavant, ja que “a ells els ha portat riquesa”.
Finalment, Font va assegurar que si no hi ha una resposta positiva de la corporació, les accions dels grups ecologistes per defensar la Rabassa es mantindran “per vigilar que els propers passos es facin de forma assenyada i per vetllar pel medi ambient”.


[ TORNA ]


Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal