Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Naturlandia - Les accions de Camprabassa no es venen

Imprimeix PDF

Premsa 13/11/2010

Diari d'Andorra

Naturlàndia estudia ampliar el termini per a la compra d’accions. Quan falten menys de tres setmanes per al final del procés, s’han venut el 40% dels títols

Gabriel Pérez - Andorra la Vella - 12/11/2010

El termini per comprar accions de Naturlàndia podria allargar-se més enllà del 30 de novembre, data inicialment prevista per a la finalització del procés.

Això és el que s’està plantejant el consell d’administració de Camprabassa un cop vist que el ritme de subscripció dels títols s’ha estancat els darrers dos mesos, i ara mateix està per sota de les previsions que es tenien quan es va encetar l’operació. Actualment, i segons les dades que es van donar a la reunió, només es té cobert aproximadament el 40% del capital, és a dir, 1,88 milions d’euros dels 4,68 amb què el comú de Sant Julià espera escometre el projecte de construcció de les noves instal·lacions del parc temàtic, amb els espais per als animals, l’amfiteatre i la xarxa d’aigua.

Tot i que inicialment el ritme de venda d’accions va ser fort –el procés es va iniciar al juliol i al setembre ja s’havien comprat un 20% dels títols–, després es va alentir i, ara per ara, els responsables del projecte tenen seriosos dubtes de poder assolir el 100% a final de mes. Per això, i segons com evolucioni la situació durant les setmanes vinents, es podria ampliar el termini, una possibilitat a la qual s’ha mostrat contrari el conseller de l’oposició comunal Joan Vidal.

“Crec que no està anant com ells es pensaven i no sé si arribarà. En l’anterior mandat, van dir que si no es trobava finançament per al projecte, no tiraria endavant. Si a 30 de novembre no s’ar­riba, no s’hauria de fer”, va comentar el polític de Segle 21, que recorda que la seva formació sempre s’ha mostrat contrària a l’ampliació del part temàtic. “Creiem que les inversions s’han de fer al poble, i no a la Rabassa”, indica.

De moment, la majoria d’inversors que han comprat alguna de les 134.286 accions que estan a la venda (a 35 euros cadascuna) són particulars. El comú, justament, està en espera de la resposta que puguin donar les empreses i els bancs. Per Vidal, aquest possible allargament del termini explicaria també que s’hagi optat per ampliar el temps del concurs per adjudicar el desenvolupament del projecte, que havia d’acabar el dia 25.


LA POLÈMICA DEL RESTAURANT SEGUEIX

El consell d’administració també va servir per ratificar l’adjudicació del restaurant del camp de tir a una empresa del cònsol menor, Enric Sangrà. El conseller de Segle 21 Joan Vidal va mostrar-se crític amb el fet que el concurs només es publiqués al BOPA –únicament es va presentar una oferta– i va indicar que “tenim constància que hi havia com a mínim un altre restaurant de la parròquia interessat, però no va poder ni tan sols veure les bases perquè no tot­hom mira el butlletí”.

 [ TORNA ]


Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal