Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Cinc empreses construiran l’observatori d’animals

Imprimeix PDF

Premsa 26/05/2011

BonDia
   
Escrit per M. S. C.   

El consell d’administració de Camprabassa ha acordat aquest dimecres licitar les obres de l’observatori d’animals a cinc de les set empreses que inicialment s’havien presentat al concurs.

El cònsol menor lauredià, Enric Sangrà, ha remarcat que s’ha optat per no licitar tots els treball a una constructora i que l’adjudicació és farà per lots. Ara caldrà esperar a tenir el permís per poder començar les obres, uns tràmits que no s’allargaran gaire. Segons Sangrà, una part dels treballs es podrien emprendre durant el mes de juliol.


La realització d’aquest projecte tindrà una durada d’un any i l’obertura de l’observatori d’animals de Naturlàndia podria obrir les portes el juliol del 2012. De fet, el cònsol menor creu que aquest objectiu és factible. Per altra banda, també es preveu celebrar una assemblea extraordinària de Naturlàndia, que servirà per presentar el projecte als nous accionistes que han passat a formar part de la societat després de l’ampliació de capital impulsada des de la corporació. Aquesta primera trobada tindrà lloc durant el mes de juny. En total són 288 accionistes privats, que han aportat 1,9 milions dels 4,5 que costarà l’obra.
Per altra banda, el consell d’administració de Naturlàndia també ha conegut aquest dimecres els resultats de l’auditoria dels comptes de la societat corresponents al 2010. El cònsol menor lauredià s'ha mostrat satisfet indicant que respecte al 2009 “hem guanyat més”. En aquest sentit ha afegit que “si el 2009 vam tenir pèrdues, aquest any el resultat ha estat positiu”. Tot i que el mandatari comunal no ha volgut avançar més xifres, ha afegit que l’auditoria indica que Naturlàndia va en la bona direcció. Tot i així, ha afirmat que els comptes corresponen a la realitat actual ja que cal mirar-los en la globalitat de la crisi. El director de Naturlàndia, Ricardo Masegosa, va declarar l’abril passat que la facturació del 2010 girava a l’entorn dels 2,2 milions.


[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal