Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Superàvit a Naturlàndia ?

Imprimeix PDF

Premsa 27/05/2011 - Part corresponent a Naturlàndia - Camprabassa dels articles publicats amb titulars diversos, referits al tancament de comtes del Comú de Sant Julià de Lòria

BonDia

Escrit per M. S. C. Dijous 26, Maig de 2011 21:41

....

Superàvit a Naturlandia
En la sessió d’aquest dijous també s'ha donat a conèixer les auditories de Camprabassa, l’escola bressol i Sasectur. Segons el que es desprèn de l’informe, Naturlàndia va tancar el 2010 amb un saldo positiu de 153.000 euros. El projecte ha tornat a enfrontar majoria i oposició, que ha reiterat que és inviable. Així, Frases ha destacat que, tot i que els ingressos han augmentat, també ho han fet les despeses i això ha motivat que el compte d’explotació “segueixi sent negatiu”. Per aquest motiu ha criticat que la corporació arrodoneixi els comptes de Naturlàndia gràcies a l’abocador de terres situat a la zona, que comporta uns ingressos importants. El conseller de l’oposició ha indicat que aquests diners es comptabilitzen com un ingrés atípic i ha afegit que aquesta pràctica no es pot allargar un exercici més.

Al mateix temps, ha criticat que es faci passar per inversió partides que haurien de comptar com a despeses, cosa que fa millorar aquest darrer apartat respecte als anys anteriors. Frases ha indicat que la societat està en una “situació clara d’insolvència”, ha remarcat la necessitat de replantejar el projecte i s'ha preguntat quants tiquets caldrà vendre si es fa més inversions.


....

Periòdic d'Andorra

C. G. - SANT JULIÀ DE LÒRIA

....

SUPERÀVIT DE NATURLÀNDIA / La sessió de Comú d'ahir també va servir per tancar l'exercici de Naturlàndia. La societat va tancar el 2010 amb un superàvit de 153.400 euros i uns ingressos de 2,1 milions. L'endeutament total se situa entre els set i els vuit milions, segons va informar el conseller de Finances, Josep Antoni León.

L'oposició també va mostrar-se crítica amb aquests comptes, ja que va assegurar que els beneficis no provenen directament de l'activitat comercial de la societat sinó de l'abocador. A més, Frases va assegurar que en els comptes «es computen com a inversió coses que no són inversions reals, sinó despeses directes, i això té conseqüències pel futur». Per tot, el conseller de Segle 21 va tornar a demanar un «replantejament» de la gestió de la societat.

....

Diari d'Andorra

Meritxell Prat - Sant Julià de Lòria

....

Frases també va tornar a posar en dubte la viabilitat del parc temàtic de Naturlàndia. Malgrat que els resultats han estat positius, superant els 153.000 euros, el conseller de la minoria va aconsellar un replantejament del projecte perquè “no dóna beneficis i cada any les despeses creixen”. De fet, dels vint milions de deute del comú, uns vuit corresponen a Naturlàndia.

....

Fòrum.ad

....

Pel que a l'endeutament, Frases ha criticat que la meitat correspongui a Naturlàndia. Segons l'oposició això agreuja la situació del Comú perquè 'limita la capacitat d'inversió' i ha assenyalat que en els comptes 'es computen com a inversió coses que no són inversions reals, sinó despeses directes, i això té conseqüències pel futur'. Així doncs, ha dit que Naturlàndia necessita 'un replantejament' perquè és un negoci que 'no dóna beneficis i la despesa creix cada any' sense que s'observi possibilitat de recuperar la inversió feta.

....

[ TORNA ]


Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal