Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Sant Julià descarta l'adequació del camp de tir i el limita a usos residuals

Imprimeix PDF

Premsa 27/05/2011

Periòdic d'Andorra

Divendres, 27 de maig de 2011 02:00

El Comú ratifica el conveni amb Medi Ambient i rebutja l'adequació de la zona degut a l'elevat cost econòmic

C. G. - SANT JULIÀ DE LÒRIA

El Comú de Sant Julià de Lòria descarta l'adequació i ampliació del camp de tir de la Rabassa degut a l'elevat cost econòmic que representa. Una millora de les instal·lacions comportaria per la Corporació realitzar una inversió de prop de 2,4 milions d'euros, segons va informar ahir el conseller d'Esports, Oliver Alís. Així, el conseller va assegurar que no procediran a cap millora de les instal·lacions «enfocades a aquest esport». Tota la promoció de la superfície es realitzarà a partir d'ara pensant en l'ampliació de Naturlàndia i en la seva conversió en parc d'animals.

A més de l'elevat cost econòmic que representaria pel Comú, també el Departament de Medi Ambient ha influït en aquest decisió, tenint en compte les seves demandes per controlar la neteja i supervisar la presència de plom (derivat dels cartutxos) que poden sorgir durant les tirades.

En aquest sentit, ahir en sessió de Consell de Comú va quedar ratificat el nou conveni entre l'Executiu i la Corporació, el qual modifica l'anterior, en data del 2009.

Sense federació de tir.

En el nou acord entre Comú i Executiu queda fora la tercera part, la Federació de Tir de Sant Julià. Aquesta darrera ja no tindrà potestat per organitzar grans esdeveniments o jornades. El conveni resol que aquesta situació es mantindrà fins que es rebaixi la concentració de plom als cartutxos o fins que no s'instal·lin proteccions. Tenint en compte la negativa del Comú de procedir a aquestes millores, la instal·lació quedarà destinada únicament a usos residuals. Alís va referir-se en aquest sentit a petites tirades que vulgui realitzar algun ciutadà o a cites puntuals, com pot ser la tirada de la Federació per la Festa Major o per Canòlich.

D'altra banda, el Comú, i a partir del conveni signat amb el Govern, el Comú «es compromet a realitzar un pla de vigilància» i a realitzar recollides periòdiques de plom que pugui acumular-se a la zona, va informar el conseller. D'aquesta manera es mantindrà el control que des de l'any 2009, i amb la signatura del conveni, es manté de la instal·lació per tal d'evitar elevades concentracions de plom que malmeten la superfície i el medi ambient. Una situació denunciada per diverses entitats ecologistes del país.

Diari D'Andorra

Meritxell Prat - Sant Julià de Lòria - 27/05/2011 -Paràgraf referit al camp de tir, de l'article "El comú redueix el deute en 400.000 euros".

....

EL COMÚ DESCARTA FER OBRES PER ADEQUAR EL CAMP DE TIR

El conseller d’Esports del comú lauredià, Oliver Alís, va explicar que descarten totalment fer les obres necessàries per adequar el camp de tir de la Rabassa perquè es pugui tornar a utilitzar per fer competicions. Alís va indicar que el principal motiu és el cost de la inversió, ja que caldrien 2,4 milions d’euros per adequar quatre línies de tir amb capacitat per a 400 tiradors.


Fòrum.ad - Secció que correspon al camp de tir de l'article "El Comú de Sant Julià de Lòria redueix l'endeutament en uns 400.000 euros el 2010"

Escrit per ANA, el Dijous, 26 de Maig 2011

....

D'altra banda, en el Consell de Comú s'ha informat de la renovació d'un conveni entre el Govern i la corporació local pel que fa al camp de tir de Naturlàndia. Segons ha informat el conseller d'Esports, Oliver Alís, la renovació respon a la necessitat de 'regular el pla de vigilància' del camp. 'Des de l'absorció del camp per part de Naturlànida s'han reduït les tirades al plat, es poden seguir fent entrenaments personals o tirades per a festes majors, però no se'n fa un ús directe com es feia abans', ha remarcat Alís.

El conseller d'Esports ha assenyalat que a l'actualitat poques persones van a practicar-hi tir i que de moment el Comú descarta fer cap inversió dirigida a ampliar l'espai que permeti la pràctica d'aquest esport, bàsicament per una qüestió de preu de la inversió que es necessitaria fer, que rondaria els més de dos milions d'euros, ha dit Alís.

[ TORNA ]Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal