Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Sant Julià inicia els itineraris d'estiu

Imprimeix PDF

Premsa 26/05/2011


Fòrum.ad

Sant Julià inicia els itineraris d'estiu i inclou la visita a Sant Miquel de Fontaneda

Aquest dimecres al matí s'ha presentat la nova guia d'Itineraris Guiats de Sant Julià de Lòria, que enguany inclou, com a novetat, la possibilitat de visitar Sant Miquel de Fontaneda que estarà oberta al públic durant els mesos de juliol i agost. Els vuit itineraris guiats que ofereixen conjuntament el Comú de Sant Julià de Lòria i l'empresa Experiència en Muntanya, són els mateixos que s'han proposat durant els darrers tres anys i que al 2010 van rebre més de 4.000 visites.

El conseller de Turisme de Sant Julià de Lòria, Enric Naudi, i el representant de l'empresa Experiència en Muntanya, Gerard Olm, han presentat aquest dimecres al matí la guia d'Itineraris Guiats que ofereix vuit visites diferents explicades en quatre idiomes. Dels recorreguts oferts n'hi ha quatre que són d'ecoturisme i que són els que es poden fer només des del mes de maig i fins a l'octubre.


Els itineraris d'estiu són el Camí del Llenyataire, que va de Sant Cristòfol a la Molina, el Camí del mestre d'obres, que passa per la Balma de la Margineda, el Camí del blat, que va d'Aixirivall a Llumeneres, i el Camí del Pastor que fa el camí del Manyat. Segons ha explicat el representant de l'empresa que organitza els itineraris, Gerard Olm, aquests són aptes per a famílies i tenen una durada de prop de quatre hores, amb un desnivell al voltant dels 300 metres.

La novetat d'aquest any és que estarà oberta l'església de Sant Miquel de Fontaneda. En aquest sentit, Naudi ha ressaltat que aquest tipus de visites s'han de potenciar. Ha posat per exemple el Santuari de Canòlich, indicant que quan no es disposava de guia es van fer només 75 visites en un any però que quan es va posar un guia es va arribar fins als 2.000 visitants.

Gerard Olm ha explicat que les visites que es fan són sobretot a turistes però que a vegades també hi ha famílies del Principat que volen fer les rutes guiades. Ha detallat que el que s'explica durant els itineraris són sobretot els detalls de la flora i la fauna que es troba als llocs per on es camina.

Una altra novetat que s'ha aplicat enguany són els suports de cartró per a les guies dels itineraris, ja que fins ara eren de metall i no encaixaven amb l'estètica dels recorreguts ecoturístics, segons ha opinat el conseller de Turisme, Enric Naudi.


Periòdic d'Andorra


Sant Miquel de Fontaneda, a la guia d'itineraris de Sant Julià

Les vuit excursions, en quatre idiomes, van rebre l'any passat 4.000 visites

El Periòdic - Sant Julià de Lòria

La parròquia laurediana també prepara la temporada d'estiu i ho fa amb una guia d'Itineraris Guiats de Sant Julià de Lòria, que aquest any inclou, com a novetat, la possibilitat de visitar Sant Miquel de Fontaneda que estarà oberta al públic durant els mesos de juliol i agost.

Els vuit itineraris guiats que ofereixen conjuntament el Comú de Sant Julià de Lòria i l'empresa Experiència en Muntanya, són els mateixos que s'han proposat durant els darrers tres anys i que al 2010 van rebre més de 4.000 visites.

El conseller de Turisme de Sant Julià de Lòria, Enric Naudi, i el representant de l'empresa Experiència en Muntanya, Gerard Olm, van presentar ahir la guia d'Itineraris Guiats que ofereix vuit visites diferents explicades en quatre idiomes. Dels recorreguts oferts n'hi ha quatre que són d'ecoturisme i que són els que es poden fer només des del mes de maig i fins a l'octubre.

Els itineraris d'estiu són el Camí del Llenyataire, que va de Sant Cristòfol a la Molina, el Camí del mestre d'obres, que passa per la Balma de la Margineda, el Camí del blat, que va d'Aixirivall a Llumeneres, i el Camí del Pastor que fa el camí del Manyat. Segons va explicar el representant de l'empresa que organitza els itineraris, Gerard Olm, aquests són aptes per a famílies i tenen una durada de prop de quatre hores, amb un desnivell al voltant dels 300 metres.

La novetat d'aquest any és que estarà oberta l'església de Sant Miquel de Fontaneda. En aquest sentit, Naudi va ressaltar que aquest tipus de visites s'han de potenciar. Va posar com a exemple el Santuari de Canòlich, indicant que quan no es disposava de guia es van fer només 75 visites en un any però que quan es va posar un guia es va arribar fins als 2.000 visitants.

FLORA I FAUNA / Gerard Olm va explicar que les visites que es fan són sobretot de turistes, però que a vegades també hi ha famílies del Principat que volen fer les rutes guiades. Va detallar que el que s'explica durant els itineraris són sobretot els detalls de la flora i la fauna que es troba als llocs per on es camina.

Una altra novetat que s'ha aplicat aquest any són els suports de cartró per a les guies dels itineraris, ja que fins ara eren de metall i no encaixaven amb l'estètica dels recorreguts ecoturístics, segons va opinar el conseller de Turisme del Comú lauredià.


BonDia

Els itineraris d’estiu inclouen Sant Miquel de Fontaneda

Sant Julià de Lòria - Societat - Escrit per Agències

El conseller de Turisme lauredià, Enric Naudi, i el representant de l’empresa Experiència en Muntanya, Gerard Olm, van presentar ahir la nova guia d’itineraris guiats de Sant Julià de Lòria, que enguany inclou, com a novetat, la possibilitat de visitar Sant Miquel de Fontaneda, que estarà oberta al públic durant els mesos de juliol i agost.

Els vuit itineraris guiats que s’ofereixen, explicats en quatre idiomes, són els mateixos que s’han proposat durant els darrers tres anys, que el 2010 van rebre més de 4.000 visites. Dels recorreguts oferts n’hi ha quatre que són d’ecoturisme i que són els que es poden fer només del mes de maig a l’octubre.

Els itineraris d’estiu són el Camí del Llenyataire, que va de Sant Cristòfol a la Molina; el Camí del Mestre d’Obres, que passa per la balma de la Margineda; el Camí del Blat, que va d’Aixirivall a Llumeneres, i el Camí del Pastor, que fa el recorregut del Manyat. Segons va explicar el representant de l’empresa que organitza les rutes, Gerard Olm, els itineraris són aptes per a famílies i tenen una durada de prop de quatre hores, amb un desnivell al voltant dels 300 metres.

La novetat d’aquest any és que estarà oberta l’església de Sant Miquel de Fontaneda. En aquest sentit, Naudi va ressaltar que aquest tipus de visites s’han de potenciar. Va posar per exemple el santuari de Canòlich, indicant que quan no es disposava de guia es van fer només 75 visites en un any, però que quan es va posar un guia es va arribar fins a 2.000 visitants.

Olm va explicar que les visites que es fan són sobretot a turistes, però a vegades també hi ha famílies del Principat que volen fer les rutes guiades. Ha detallat que el que s’explica durant els itineraris són sobretot els detalls de la flora i la fauna que es troba als llocs per on es camina.

Una altra novetat que s’ofereix enguany són els suports de cartró per a les guies dels itineraris, ja que fins ara eren de metall i no encaixaven amb l’estètica dels recorreguts ecoturístics, segons ha opinat el conseller de Turisme, Enric Naudi.


[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal