Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Les obres dels animals de Naturlandia comencen la setmana vinent

Imprimeix PDF

Premsa 02/07/2011

Hi han els comentaris del Diari d'Andorra

Diari d'Andorra

El futur de Camprabassa

Les obres del parc d’animals de Naturlàndia comencen la setmana vinent
Els treballs al pla de Conangle començaran la setmana que ve i es preveu que el juliol del 2012 ja es pugui obrir al públic
Meritxell Prat  -  Sant Julià de Lòria  -  02/07/2011

Les obres d’adequació de la zona del pla de Conangle que ha d’acollir el parc d’animals de Naturlàndia començaran la setmana que ve, segons va avançar ahir el cònsol major de la parròquia, Josep Pintat, després que dijous al vespre se celebrés la primera reunió de la junta d’accionistes.El cònsol va explicar que la previsió és que el juliol de l’any que ve ja estigui tot enllestit, de manera que el parc es pugui obrir al públic. Les obres es desenvoluparan per fases, iniciant-se per l’aparcament, i durant els mesos d’hivern, a causa de les inclemències meteorològiques, s’aturaran. Malgrat tot, Pintat va assegurar que en cap cas el desenvolupament de la resta d’activitats que ofereix l’ecoparc temàtic es veurà afectat. Finalment, de les vuit empreses que es van presentar al concurs els treballas s’han adjudicat a quatre.
Si es mantenen les previsions inicials, la idea és que els animals que s’instal·lin al parc procedeixin de les llistes d’excedents d’altres parcs o zoològics per tal que els puguin cedir. El conseller de l’oposició i membre del consell d’administració de CampRabassa Joan Vidal va explicar que la reunió va servir per posar al dia tots els accionistes de com serà el parc, però va recordar que els dos consellers de Segle 21 seguiran molt pendents del projecte, perquè tot i que s’han presentat coses bones, cal veure “què s’hi fa i com es fa”.

Nous accionistes
La junta que es va celebrar dijous al vespre també va servir per donar la benvinguda als 288 nous accionistes, entre persones i institucions, que ha aconseguit la societat després de l’ampliació de capital. Josep Pintat va manifestar que a la trobada hi va assistir el 94% del capital present i el 5% del respresentant.
Aquesta elevada participació va servir al cònsol major de Sant Julià de Lòria per insistir una vegada més que Naturlàndia va endavant. “La gent que està aquí també està implicada en un projecte de país i de parròquia, revivint el que era l’esperit del que ha estat Andorra i la gent d’abans: treballar i creure en el futur”, va comentar Pintat.
En la reunió també es va proposar que es pogués ampliar el consell d’administració. Així, es passaria dels cinc accionistes actuals a vuit –el màxim permès segons els estatuts–, donant entrada a tres representants dels petits accionistes. La proposta es va acceptar per assentiment i ara s’ha obert un període de dos mesos i mig per presentar les candidatures que hauran de comptar amb un percentatge mínim de l’accionariat.
El conseller de l’oposició va explicar que van donar suport a la proposta. En aquest sentit, va recordar que malgrat que l’ecoparc temàtic de Naturlàndia “no és el nostre projecte, tampoc hi posarem pals a les rodes”. Vidal va comentar que ara també estan a l’expectativa del que passi a les eleccions comunals del desembre, però que la seva voluntat és “aprovar allò que està bé i el que no, no”, sabent que el seu vot no fa decantar la balança.

PINTAT DESTACA EL CANVI D'ACTITUD DEL GOVERN AMB EL VIAL LAUREDIÀ

El cònsol major de Sant Julià, Josep Pintat, va fer evident el canvi que s’ha produït en les relacions amb el Govern pel que fa a l’acabament del vial lauredià. Malgrat que l’executiu va anunciar que la finalització es retardaria, el cònsol ahir va manifestar que “són dues posicions molt diferents de buscar diàleg”. En aquest sentit, va destacar que encara que s’hagi declinat la recerca d’un crèdit extraordinari per a la infraestructura, aquesta vegada “no se n’ha aprovat un altre per fer un altre vial”.
Per tractar el desenvolupament d’aquesta obra, Pintat va anunciar que el 18 de juliol el ministre d’Economia i Territori farà la primera visita institucional al comú de Sant Julià.
Per altra banda, el cònsol també va parlar de l’ampliació de la Universitat d’Andorra. Des del comú hi ha la voluntat de continuar treballant per aconseguir-la i Pintat va ser clar: “O ens obrim de mires, o posem una barrera davant pensant que l’UdA, tal com està, és suficient.” Si bé encara no s’ha mantingut cap contacte amb la nova ministra d’Educació, per la corporació local “l’educació et permet tenir un nou pilar econòmic. Per tant, cal fer nous esforços”. El mandatari parroquial va apostar també per buscar acords amb altres universitats.


8 comentaris
Diumenge, 03 de Juliol de 2011 20:13  Enviat per Me lo temía

Per fi el Comú s'ha adonat que a Sant Julià feia falta un parc per passejar i seure tranquil·lament, un aparcament generós perquè quan s'organitzen activitats i festes, els visitants puguin estacionar còmodament sense tenir que fer-ho damunt les voreres, i un amfiteatre per poder gaudir d'espectacles a l'aire lliure com quan es feia el volei platja etc. Llàstima que a 18 kilòmetres del poble no serviran absolutament per res.

Dissabte, 02 de Juliol de 2011 19:02  Enviat per Miquel

Comptes de tancar-hi quatre pobres bèsties innocents, us hi podríeu tancar vosaltres mateixos dins d'aquest maleït parc.

Dissabte, 02 de Juliol de 2011 18:30  Enviat per Coalició per a les comunals 2011 ??

Coalició entre Unió Laurediana i DA ?? La bomba Naturlàndia fa tic-tac, tic-tac. Quan esclati, l'ona expansiva tocarà de ple les finances comunals.

Dissabte, 02 de Juliol de 2011 17:39  Enviat per Una pregunta

Dins el parc animalier posarà la seu del PS? o la del DA?

Dissabte, 02 de Juliol de 2011 17:12  Enviat per Fem-nos un regal per Nadal.

Si has comprat accions de Naturlàndia per compromís o mig obligat, si tens accions de la Mútua Eléctrica, mou-te discretament per a que l'oposició guanyi les properes comunals a Sant Julià. Podràs recuperar els diners tu particularment o com accionista de la Mútua. O pels dos costats.

Dissabte, 02 de Juliol de 2011 13:40  Enviat per "La gent d'abans" i els aprenents de Faraó d'ara.

És sorprenent que un home de soca-rel com el Sr. Josep Pintat hagi triat com a frase nuclear del seu parlament, gairebé a escriure en marbre a l'entrada de Naturlàndia: " La gent que està aquí també està implicada en un projecte de país i de parròquia, revivint el que era l'esperit del que ha estat Andorra i la gent d'abans: treballar i creure en el futur". Sr. Pintat, els pocs accionistes privats -molts per compromís; el fet que Naturlàndia no arribi al comerç de la parròquia; l'absència del famós accionista majoritari; La destrossa d'un entorn natural altament atractiu; el rebuig creixent de la societat contemporània pels tancats d'animals; l'aberració del projecte de l'amfiteatre; la demanda permanent de tota persona que fa esquí de fons per un ambient de silenci i quietud; la caducitat progressiva de la capacitat d'atracció del Tobotronc; els divuit/vuit quilòmetres de corbres i contra-corbres; el futur més que incert -o subvencionat- dels parcs d'animals arreu; la Força, en fi, de l'argumentari dels Amics de la Rabassa; tot això, Sr. Cònsol, fa que Naturlàndia no sigui un "projecte de país i de parròquia". "La gent d'abans" treballava i creia en el futur des del realisme.

Dissabte, 02 de Juliol de 2011 12:24  Enviat per Quan encara els ideals són vius.

Que els ideals encara intactes, que l'esperit democràtic encara viu, portin el nou Sr. ministre a voler parlar detingudament amb els consellers de l'oposició, Srs. Frases i Vidal, sobre el Vial del cosins Pintat. És just que així sigui !!

Dissabte, 02 de Juliol de 2011 12:09  Enviat per Yes, we can.

A Sant Julià, hi ha persones de gran prestigi personal oposades al projecte de Naturlàndia. Els qui rebutgem Naturlàndia -amb arguments ben sòlids- sabem que la Unió Laurediana pot perdre les properes eleccions comunals. Un ampli front d'oposició ciutadana - indenpendents, PS i Segle XXI - pot aturar la fallida anunciada de Naturlàndia. Caldrà generositat per part de les maquinàries dels partits polítics. Caldrà esperit de sacrifici per part dels prestigiosos independents que podrien encapçalar la candidatura.


Fòrum.ad

Les obres del parc d'animals de la Rabassa comencen la setmana vinent

La setmana que ve començaran les obres a la zona del pla de Conangle per ubicar el parc d'animals de Naturlàndia amb l'objectiu de tenir-lo en funcionament el juliol de l'any vinent. Ho ha explicat el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, després que aquest dijous al vespre es fes la primera reunió de la Junta d'accionistes de l'ecoparc temàtic.

Dijous al vespre es va fer la primera reunió de la Junta d'accionistes de Naturlàndia amb l'assistència del 94% del capital present i el 5% representat. Josep Pintat, cònsol major de Sant Julià de Lòria, ha explicat que un dels temes de l'ordre del dia va ser l'explicació de l'inici de les obres la setmana vinent del que ha de ser el parc d'animals que estarà ubicat a la zona del pla de Conangle de la Rabassa.

Pintat ha assegurat que l'objectiu és tenir-lo enllestit l'estiu vinent. Les obres es realitzaran per fases, ja que durant l'hivern no es podran dur a terme per les condicions climatològiques, i s'han adjudicat a quatre empreses de les vuit que s'havien presentat al concurs. El cònsol ha declarat que la restauració i les activitats de l'ecoparc temàtic no es veuran afectades per les obres.

El cònsol major també ha explicat que en el decurs de la Junta de dijous es va proposar que el Consell d'Administració s'ampliés a vuit persones -tal com preveuen els estatuts- per així donar cabuda a tres representants dels petits accionistes. La proposta serà valorada en la propera reunió.

Josep Pintat ha reiterat l'esperit de Naturlàndia i que 'la gent que està aquí s'implica en un projecte de país i un projecte de parròquia, revivint el que era l'esperit del que ha estat Andorra i la gent d'abans: treballar, creure en el futur i lluitar dia a dia'.

Escrit per ANA, el Divendres, 01 de Juliol 2011


RTVA

Primera junta d`accionistes de Naturlàndia


Naturlàndia va celebrar ahir la seva primera junta d`accionistes amb una presència prou destacada, ja que el 94 per cent dels socis capitalistes hi va estar present. El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, ha assenyalat que són 288 les persones físiques i jurídiques que han adquirit accions. A més, ha explicat que una de les decisions preses ha estat permetre la incorporació a la junta a tres petits accionistes. D`altra banda, el cònsol lauredià ha informat que el parc d`animals autòctons es començarà a construir la setmana vinent.

http://www.rtva.ad/noticia.aspx?id=31326


Periòdic d'Andorra

Naturlàndia inicia l'ampliació amb la vista posada a l'estiu vinent
dissabte, 2 de juliol de 2011 02:00

Pintat presenta el projecte als nous accionistes i assegura que l'observatori d'animals estarà enllestit el juliol del 2012
CLARA GARNICA  - SANT JULIÀ DE LÒRIA

Pintat presenta el projecte als accionistes, dijous a la nit. Foto: COMÚ DE SANT JULIÀ

La nova junta d'accionistes del consell d'administració de Naturlàndia ja coneix amb tots els detalls el projecte d'ampliació que ha de convertir les instal·lacions en un observatori d'animals. L'exposició amb tots els detalls es va efectuar dijous a la nit, durant la primera convocatòria oficial de la nova junta, després d'haver-se completat el procés d'ampliació de capital. Amb el vistiplau concedit per part dels 288 accionistes (particulars i institucions), la corporació ja ha procedit a donar llum verda a l'inici de les obres. El cònsol de Sant Julià, Josep Pintat, va informar ahir que començaran la setmana vinent i s'allargaran un any. L'objectiu és per tant tenir enllestida la instal·lació al juliol del 2012, per tal d'incloure el parc d'animals i la resta de serveis previstos a l'oferta de la temporada d'estiu de l'any que ve.

El cònsol va informar que el 94% del capital dels accionistes va ser present a aquesta primera junta, mentre que un 5% del capital va estar representat. Les xifres demostren l'interès pel projecte, va assegurar Pintat, i que Naturlàndia «va endavant».

El cònsol va voler destacar i «agrair l'esforç a l'elevat nombre de persones» que formaran part de la societat malgrat fer-ho en quantitats petites. Per aquest motiu, va proposar ampliar el consell d'administració dels cinc membres actuals als vuit. Fins ara els membres representaven a la corporació. El cònsol vol que les tres noves incorporacions «representin els petits accionistes». Aquests han demanat un termini de dos mesos i mig per decidir quines seran les seves cares visibles.

treball per fases / Pel que fa al desenvolupament de les obres, aquesta es farà per fases i tindrà la seva màxima intensitat durant el proper mig any, aprofitant l'absència de neu a una zona de més de 2.000 metres d'alçada. El cònsol va explicar que un total de vuit empreses s'han presentat al concurs públic, i que finalment s'han adjudicat els treballs a quatre d'aquestes.

D'altra banda, el cònsol va assegurar que les obres d'ampliació no afectaran el desenvolupament habitual de Naturlàndia. Es podrà seguir practicant esquí de fons al Planell del Conangle, que és la zona on s'ubicarà l'observatori, i se seguirà potenciant la zona del camp de tir amb ofertes com el múixing i el tir amb arc. La restauració tampoc quedarà afectada.

La primera fase del nou ecoparc temàtic tindrà un cost de 4,3 milions d'euros i preveu a més de l'observatori la instal·lació d'un amfiteatre, un centre veterinari i un de recuperació d'animals. Dels 4,3 milions, 1,9 seran aportats pels nous accionistes i la resta per la corporació. Pel que fa a la venda d'accions, es va tancar a principis d'aquest any amb un 60% de l'oferta coberta, 134.000 accions. També hi haurà una part, de prop de 400.000 euros, que serà finançada per les empreses responsables de dur a terme l'obra, corresponent al 15% del que els hagi de pagar el Comú.


[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal