Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Comença la destrucció de la Rabassa per fer-hi Naturlandia

Imprimeix PDF

Premsa 11-12/07/2011

Diari d'Andorra

Sant Julià de Lòria - Comença la segona fase de les obres de Naturlàndia

Els treballs, amb un pressupost de 4,9 milions d'euros, s'han iniciat al Pla de Conangle

Redacció/Agències - Sant Julià de Lòria - 11/07/2011

 Aquest dilluns l'empresa Copsa ha començat els moviments de terres que donen inici a la segona fase de les obres de l'ecoparc temàtic lauredià.

Amb un pressupost de 4,9 milions d'euros, durant un any es portaran a terme els treballs de l'observatori d'animals, que comptarà amb óssos i llops, l'amfiteatre, l'aparcament, les basses i rierols, i l'escenografia i la senyalística.

L'objectiu, tal com ja va anunciar el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, és que les noves instal·lacions es puguin inaugurar el juliol vinent. Les obres es realitzaran per fases, ja que durant l'hivern no es podran dur a terme per les condicions climatològiques, i no interferiran en les activitats de Naturlàndia, ni les d'estiu ni les d'hivern. Els treballs s'han iniciat a la part de bosc del costat de l'aparcament del Pla de Conangle, a la zona del camp de neu, a pocs metres de l'arribada del Tobotronc.


BonDia


Comencen les obres de la segona fase de Naturlàndia al Pla de Conangle

Sant Julià de Lòria - Societat - Escrit per Agències /

Dilluns 11, Juliol de 2011 11:09

 Aquest dilluns l'empresa Copsa ha començat els moviments de terres que donen inici a les obres de la segona fase de Naturlàndia. Amb un pressupost de 4,9 milions d'euros, durant un any es portaran a terme els treballs de l'observatori d'animals, que comptarà amb óssos i llops, l'amfiteatre, l'aparcament, les basses i rierols, i l'escenografia i la senyalística. L'objectiu, tal com ja va anunciar el cònsol major de Sant Julià de Lòria, és que les noves instal·lacions es puguin inaugurar el juliol vinent. Les obres es realitzaran per fases, ja que durant l'hivern no es podran dur a terme per les condicions climatològiques, i no interferiran en les activitats de Naturlàndia, ni les d'estiu ni les d'hivern. Els treballs s'han iniciat a la part de bosc del costat de l'aparcament del Pla de Conangle, a la zona del camp de neu, a pocs metres de l'arribada del Tobotronc.

Les obres s'han adjudicat a quatre empreses de les vuit que s'havien presentat al concurs. Des del Comú s'ha destacat que els treballs no afectaran ni les activitats de l'ecoparc temàtic ni a la restauració.


Periòdic d'Andorra


Comencen les obres d'ampliació de Naturlàndia

dimarts, 12 de juliol de 2011 02:00

 Els treballs contemplen l'observatori d'animals, l'amfiteatre i l'aparcament

El Periòdic - Sant Julià de Lòria

L'empresa Copsa va començar ahir els moviments de terres que donen inici a les obres de la segona fase de Naturlàndia. Amb un pressupost de 4,5 milions d'euros, durant un any es portaran a terme els treballs de l'observatori d'animals, que comptarà amb óssos i llops, l'amfiteatre, l'aparcament, les basses i rierols, i l'escenografia i la senyalística. L'objectiu, tal com ja va anunciar el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, és que les noves instal·lacions es puguin inaugurar el juliol vinent. Les obres es realitzaran per fases per raons climatològiques a l'hivern i per evitar afectacions a les activitats que es desenvolupen a l'ecoparc. Els treballs s'han iniciat a la part de bosc del costat de l'aparcament del Pla de Conangle, a la zona del camp de neu, a pocs metres de l'arribada del Tobotronc. Les obres s'han adjudicat a quatre empreses de les vuit que s'havien presentat al concurs.


Diari d'Andorra


Inici dels treballs per ampliar Naturlàndia

Els treballs es van iniciar ahir i es preveu que el juliol del 2012 s’obri l’espai al públic

Redacció - Andorra la Vella - 11/07/2011

Les obres d’ampliació de Naturlàndia van començar ahir amb l’inici de l’arranjament del sòl per a l’adequació del pla de Conangle, que acollirà el parc d’animals.

A més a més, es van traslladar gran part dels materials que seran necessaris per a la construcció de l’espai, on es podran veure óssos, llops i altres espècies pròpies del Pirineu.

Els treballs es dividiran en fases i seran quatre empreses, del total de set que es van presentar al concurs, les que participaran en la construcció del parc al llarg del 2011 i fins al juliol del 2012, quan es preveu que finalitzin i es pugui obrir el parc d’animals al públic. A l’hivern el desenvolupament de les obres s’aturarà per causes meteorològiques, però es reprendran tan bon punt el temps ho permeti.

Les activitats que es realitzen al parc no es veuran afectades en cap cas pel procés d’adequació de l’espai, i seguiran funcionant de la mateixa manera que ho han fet fins ara, tant en la temporada d’estiu com en la de neu.

El pressupost per dur a terme aquest projecte és de 4,5 milions d’euros, que provenen de l’ampliació de capital obtinguda gràcies a la incorporació dels 288 nous accionistes de la societat.

Si es mantenen les previsions, els animals s’instal·laran al parc cedits per altres centres, procedents de les llistes d’excedents de parcs o zoològics.


Fòrum.ad


Comencen les obres de la segona fase de Naturlàndia al Pla de Conangle

Aquest dilluns l'empresa Copsa ha començat els moviments de terres que donen inici a les obres de la segona fase de Naturlàndia. Amb un pressupost de 4,9 milions d'euros, durant un any es portaran a terme els treballs de l'observatori d'animals, que comptarà amb óssos i llops, l'amfiteatre, l'aparcament, les basses i rierols, i l'escenografia i la senyalística.

L'objectiu, tal com ja va anunciar el cònsol major de Sant Julià de Lòria, és que les noves instal·lacions es puguin inaugurar el juliol vinent. Les obres es realitzaran per fases, ja que durant l'hivern no es podran dur a terme per les condicions climatològiques, i no interferiran en les activitats de Naturlàndia, ni les d'estiu ni les d'hivern. Els treballs s'han iniciat a la part de bosc del costat de l'aparcament del Pla de Conangle, a la zona del camp de neu, a pocs metres de l'arribada del Tobotronc.

Les obres s'han adjudicat a quatre empreses de les vuit que s'havien presentat al concurs. Des del Comú s'ha destacat que els treballs no afectaran ni les activitats de l'ecoparc temàtic ni a la restauració.

Escrit per ANA, el Dilluns, 11 de Juliol 2011


Diari Més

Comencen les obres de la segona fase de Naturlàndia al pla de Conangle

L’empresa Copsa va començar ahir els moviments de terra amb què comencen les obres de la segona fase de Naturlàndia. Amb un pressupost total de 4,5 milions d’euros, durant un any es portaran a terme els treballs de cara a tenir enllestit l’observatori d’animals, que és previst que compti amb óssos i llops. També es farà l’amfiteatre, l’aparcament, les basses i rierols, i l’escenografia i la senyalització. L’objectiu d’aquesta segona fase, tal com ja va anunciar el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, és que les noves instal·lacions es puguin inaugurar l’any vinent, més concretament de cara al juliol. Les obres es faran per diverses fases, ja que durant l’hivern no es podran continuar els treballs a causa de les condicions meteorològiques, i no es pretén que les obres interfereixin en les activitats de Naturlàndia, ni en la temporada d’estiu ni en la d’hivern. Els treballs es van iniciar ahir a la part de bosc del costat de l’aparcament del pla de Conangle, a la zona del camp de neu, a pocs metres de l’arribada del Tobotronc. Les obres s’han adjudicat a quatre empreses de les vuit que es van presentar al concurs. Des del Comú lauredià es va voler destacar que els treballs no arribaran a afectar ni les activitats de l’ecoparc temàtic ni la zona de restauració. Agències // Sant Julià de Lòria @mes_andorra És previst que els treballs s’acabin de cara al juliol de l’any vinent // La inversió total per fer l’observatori d’animals és de 4,5 milions d’euros

[ TORNA ]


Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal