Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

El comú lauredià veu “irrisori” i "residual" l’índex d’accidents al Tobotronc

Imprimeix PDF

Premsa 03/11/2010

Recomanem llegir els comentaris dels lectors

Diari d'Andorra

El cònsol menor recorda que s’han realitzat uns 300.000 desplaçaments

Toni Solanelles - Andorra la Vella - 03/11/2010

 El comú de Sant Julià considera “irrisori” i “residual” l’índex d’accidents que hi ha hagut al Tobotronc des que aquesta atracció, ànima en l’actualitat del projecte de Naturlàndia, es va posar en marxa, el febrer del 2008.

El cònsol menor de la parròquia, Enric Sangrà, va recordar ahir que “sí que hi ha hagut una cinquantena d’accidents, però és que en aquest període hi ha hagut uns 300.000 viatges”.

Alhora, Sangrà va mantenir que la pràctica totalitat dels sinistres són a causa del “mal ús dels usuaris”, que provoca que hi hagi topades entre els trineus que té l’atracció, la configuració de la qual fa que “el públic moltes vegades s’engresqui malgrat les advertències que es fan per escrit i a través de la megafonia”.

Sangrà va reiterar ahir que el Tobotronc compleix “totes les normes de seguretat” i que així ho garanteix i ho certifica, entre altres, un organisme internacional expert en la matèria com TUV, que periòdicament inspecciona el giny. Aquest 2010 hi hauria hagut 19 accidents en els 109.000 viatges que s’han dut a terme. L’atracció també hauria estat sotmesa a les revisions que ha cregut oportunes el ministeri d’Economia, que el febrer de l’any passat hauria advertit d’una errada greu que, segons el comú, es va resoldre després d’una aturada d’una hora. L’única avaria realment greu va ser la que va obligar a canviar un cable desgastat entre el setembre i el novembre del 2009, i “perquè no vam tenir la precaució de disposar d’un recanvi”.


9 comentaris


Dimarts, 19 d'Abril de 2011 01:55 Enviat per nerea

Vergonya tindrien que tindre encara en peu aquesta atracció. Porto una setmana al llit amb una vertebra trencada per culpa de les grans mesures de seguretat d'aquesta atracció. I encara em queda un mes o dos vivin amb un corsé per casa sense poder fer vida normal amb 19 anys que tinc. Tot el que va passar va ser molt indignant.


Dijous, 04 de Novembre de 2010 20:08 Enviat per Cucurrucu

El comú veu irrisori el volum d'accidents????... el comú el que vol és normalitzar uns fets que no haurien de passar mai, i si passen en algún moment, prendre les mesures necessàries i passar factura als responsables. Jo no he sentit mai parlar de volums d'accidents irrisoris, normals o subnormals. Els accidents es donen a la vida diària y no es poden evitar, doncs es tracta d'això mateix; d'accidents. Però voler normalitzar un volum d'accidents en un giny obert al públic i destinat al gaudir de la família (canalla), em sembla voler treure's les puçes com fan els gossos, només que aquests últims es mereixen més respecte.


Dijous, 04 de Novembre de 2010 18:17 Enviat per Miquel Calsina Gordi

Seria també "irrisori" si la senyora que va sortir despedida del Tobotronc, que va perdre el coneixement, que no la varen trobar fins passades dues hores, hagués mort, per exemple de fred... ? Si la casa comuna cau a terra, degut a les nombroses detonacions que es fan diariament a la vora i només hi ha uns quants ferits, serà "residual" ?


Dijous, 04 de Novembre de 2010 17:53 Enviat per Benedet

La veritat es que s'han comptabilitzat com accidents les caigudes tontes sobre la neu o gel per accedir al tobotronc o també els mals gestos efectuats al entrar als trineus, la majoria sense importància, cal veure realment el grup que a tota costa vol descreditar qualsevol activitat turística a aquesta parroquià!


Dijous, 04 de Novembre de 2010 11:07 Enviat per Perdoneu, però algú ho havia de dir!!!

Com es nota que els srs. polítics no són presents en el moment que arriben els accidentats a la infermeria. I tenen sort que hi ha un angelet que protegeix la gent, perquè molts accidents es donen quan es munten els típics brètols, que no respecten res i xoquen contra altres vehicles amb ocupants menors d’edat que reben cops molts forts per part d’ aquests bàndols. Evidentment el comú no te la culpa d’ aquests accidents, tampoc de que l’ utilitzin aquests personatges, però si que és responsable de posar les mesures que calguin per evitar aquests accidents. Com diu el company 50 accidents si són molts, perquè en altres parcs temàtics una atracció que registri 5 accidents ja es troba sota sospita, i es fan mil estudis per evitar aquests accidents. Les persones accidentades no presenten queixes formals, perquè afortunadament l’assegurança de l’ atracció es fa càrrec de totes les despeses mèdiques, incloses les de trasllats d’ ambulància d’ Andorra cap a la ciutat d’ origen de l’ accidentat (com ja ha ocorregut en alguna ocasió). Les dades que poden dir molt de la quantitat d’ accidents, de la gravetat d’ aquests i de les despeses econòmiques a nivell mèdic dels usuaris afectats, són les que poden oferir la companyia que assegura els accidents produïts en aquesta atracció.


Dijous, 04 de Novembre de 2010 10:37 Enviat per quina pena!

Potser el Comú reaccionarà quan algú es quedi amb cadira de rodes o bé hi hagi alguna víctima mortal, fins ara doncs tot es normal! Sembla que el Comú Lauredià només dona importància alló que li interessa. Té les millors fires, el millor tobotronc, els millors restaurants... potser que toquem una mica de peus a terra, o no?


Dijous, 04 de Novembre de 2010 06:50 Enviat per roger

Aquestes noticies poden tenir un efecte negatiu pels esforços de promoció del pais arreu com per exemple a les linies aeries ucrainianes i als reportatges que ens dediquen a revistes de prestigi similars.


Dimecres, 03 de Novembre de 2010 23:46 Enviat per maria

jo crec que és molt. A qualsevol parc d'atraccions si un aparell ha registrat quatre o cinc accidents ja té males referències. Així és que penso que cal extremar les mesures de seguretat abans no sigui tard i es produeixi algun accident massa greu. Jo recomanaria, entre altres coses, un semàfor que no s'encengui fins que la distància amb el viatger del davant no sigui suficient com per evitar una colisió.


Dimecres, 03 de Novembre de 2010 20:48 Enviat per Salvador

0,016% és molt? és poc? Quin seria el percentatge normal? Un accident cada tres setmanes no dóna molta impressió de seguretat.

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal