Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

L’àrea de Transports per Cable registra 50 accidents al Tobotronc

Imprimeix PDF

Premsa 02/11/2010

 

Diari d'Andorra

Els responsables del parc i tècnics d’Economia avalen que són els usuaris els que causen els sinistres

Toni Solanelles - Andorra la Vella - 02/11/2010

L’àrea de Transports per Cable del ministeri d’Economia ha estat informada de 47 accidents amb ferits de diversa consideració al Tobotronc des que aquesta atracció es va posar en funcionament, el febrer del 2008, al parc temàtic de Naturlàndia, a la Rabassa de Sant Julià.

Aquesta dada consta en un informe que l’esmentat departament del Govern hauria tramès a la policia en el marc de la investigació oberta per aclarir els sinistres dels quals ha rebut denúncies aquest any. Davant de cada accident que hi ha al giny lauredià –i que transcendeix, perquè fonts consultades asseguren que hi ha casos que no surten a la llum després d’un acord privat indemnitzatori entre el parc i els eventuals afectats–, la policia i altres àrees governamentals fan els pertinents informes, que s’eleven a la Batllia. Fins ara, totes les causes obertes han estat arxivades en considerar que la responsabilitat és de l’usuari.

En efecte, tant els responsables de Naturlàndia com els tècnics d’Economia sempre han acabat avalant que els accidents que hi ha hagut –enguany una menor va arribar a patir una aturada cardiorespiratòria amb pèrdua de coneixement inclosa– “no han estat causats per deficiències tècniques, sinó pel mal comportament dels usuaris en sentit de baixada directament lligat a una negligència en la conducció del trineu”. Així, i recollint normalment les explicacions dels responsables de parc, els tècnics d’Economia han anat donant fe que són els usuaris els que circulen a una velocitat excessiva, els que no respecten la distància de seguretat (de 25 metres) o els que viatgen en una posició inadequada dins del trineu.


Mesures

De fet, és difícil responsabilitzar dels sinistres algú que no sigui el client quan, segons el reglament d’ús del Tobotronc, la responsabilitat dels accidents la tenen tota els conductors. Segons l’esmentat informe, l’àrea de Transports per Cable no hauria trobat grans mancances. Això sí, hauria demanat reforçar la comunicació en les consignes d’ús del trineu i les consignes de seguretat, especialment en els dies de força afluència. I Naturlàndia hauria col·locat un semàfor a la sortida per tal de regular de manera automàtica l’espaiament entre dos trineus, tal com el ministeri hauria demanat el 2009. Els agents de la policia que van elaborar l’informe arran dels darrers accidents denunciats deixen clar que els accidents en darrer terme han estat culpa dels usuaris. Però també constaten que “el giny no té suficients mitjans de seguretat, ja sia mecànicament, visualment, o a través de personal per garantir la seguretat total dels usuaris”. 

ATURADA PER LA "PRESÈNCIA D'UN DEFECTE MOLT GREU" 

En l’informe lliurat pels tècnics d’Economia a la policia els responsables de l’àrea de Transports hi expliquen, per exemple, que el 19 de febrer del 2010, arran d’una de les inspeccions que es van fer, es va demanar l’aturada preventiva del giny en constatar-se que hi havia “un defecte molt greu en el tram de pujada”. Fins ara, aquesta deficiència no havia transcendit. L’atracció es va tornar a posar en funcionament quan va estar en plenes condicions. L’únic incident d’aquestes característiques que havia sortit a la llum pública es va donar a final de setembre del 2009. El Tobotronc va estar sis setmanes tancat. Es va haver de canviar el cable remuntador perquè estava desgastat. La durada de l’aturada va ser més elevada del previst perquè no hi havia un cable de recanvi. El cost de la reparació va ser de 27.000 euros.


8 comentaris


Dimecres, 03 de Novembre de 2010 08:25 Enviat per Jaume 

Per vaya tela... Aquí no es denuncia el nombre d'accidents, sinó que s'amagui informació i que no es posin més mesures per prevenir-los, i que a més segons diu el contracte d'us de l'atracció, la culpa sempre és del usuari. O sigui que l'explotador s'en renta les mans.


Dimarts, 02 de Novembre de 2010 13:06 Enviat per vaya tela... 

M'agradaria que s'aprofunfís una mica més en les declaracions a la premsa : quan viatges s'ha venut en aquest temps i quans accidents s'han registrat? Penso que la xifra no és tan catastròfica.Quans accidents hi ha en altres activitats turístiques? Penso que l'objectiu és fer únicament mala publicitat.Quina pena la veritat...


Dimarts, 02 de Novembre de 2010 12:37 Enviat per toni

sempre amagant l'informació i mentides i mes mentides.... dins de poc un altra escàndol....


Dimarts, 02 de Novembre de 2010 12:27 Enviat per josep

"A cap país civilitzat es permetria el seu ús.".... dons jo n'he vist un a l'estació d'Hautacam (França) i un altre a Sierra Nevada (España).... que tampoc son païssos civilitzats? O us penseu que el tobogan aquest l'han inventat només per Andorra?... per algo fora de l'esquí que funciona a nivell turístic... no cal criticar-lo tant. El que cal criticar és que un cop fet, no es van tapar tots els suports metàl·lics... ni revegetar tot el terra sobre el que passa.... això sí es criticable, i no el seu funcionament.


Dimarts, 02 de Novembre de 2010 11:23 Enviat per Giozia

És que Andorra és un gran fracàs turístic


Dimarts, 02 de Novembre de 2010 10:55 Enviat per Toni (vot en blanc) 

Enganyen la ciutadania i pitjor encara embruten la imatge del país, perquè la majoria d’ aquests accidents es dona en turistes, turistes que prenen mal i que quan tornen als seus països d’ origen parlen malament als seus familiars i amics de les activitats turístiques del país. Crec que ja n’ hi ha prou de fer coses que funcionin a mitges, o estar sempre pendents que la Verge de Meritxell faci hores extra. Es fan coses ràpid i malament, coses que funcionen a mitges però que urgeix posar-les en marxa no fos que es perdin molts diners, però com diuen els castellans “pan para hoy hambre para mañana” aquesta atracció serà una cosa que funcionarà bé durant un temps curt, quan hagi agafat prou mala publicitat deixarà de funcionar i es convertirà en un altre fracàs turístic.


Dimarts, 02 de Novembre de 2010 10:00 Enviat per Miquel Calsina Gordi

Si el giny no té suficients mitjants de seguretat... tal i com constata l'informe policial, s'han de solventar o tancar-lo. A cap país civilitzat es permetria el seu ús.


Dimarts, 02 de Novembre de 2010 10:00 Enviat per Quina vergonya!

El Comú de Sant Julià només explica el que vol! Important saber tot això. La gent es pot fer callar però finalment tot se sap. Es patètic, preocupant que a Sant Julià ens venguin la moto en tot. Enganyeu la ciutadania! No us heu plantejat quedar-vos a casa vostra????

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal