Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Denuncien l'atracció Tobotronc per ferides

Imprimeix PDF

Tv i Premsa 18/09/2011

3/24.cat

Video de la Notícia de TV3

Societat – Andorra
Denuncien una atracció d'Andorra per serioses ferides als peus amb possibles seqüeles
Actualitzat a les 18:00 h 18/09/2011

Un jove badaloní i una nena de Sant Cugat han patit serioses ferides als peus a l'atracció andorrana del Tobotronc en dos accidents diferents. Segons ha pogut saber TV3, les lesions els han suposat una o diverses intervencions quirúrgiques, rehabilitació i possibles seqüeles físiques. Les famílies demanen explicació i responsabilitats al parc d'aventura.

La Maria Mackay, de 10 anys, va ser atesa pels serveis mèdics dels Bombers d'Andorra i traslladada amb helicòpter a l'Hospital de Nostra Senyora de Meritxell. El peu dret de la nena va quedar seccionat per l'empenya en un accident en el Tobotronc, una atracció de via en pendent d'uns cinc quilòmetres de llarg per on llisquen uns trineus.

Davant la gravetat de la ferida, els metges la van traslladar a la Vall d'Hebron, on l'hi van reconstruir el peu amb una intervenció de 12 hores refent tendons, ossos i vasos sanguinis, i fent-hi implants de pell.

Segons explica la família, la lesió la va patir a mig trajecte del Tobotronc, després d'un doble revolt, a la Maria li va sortir un peu del trineu i va fer impacte repetidament en la instal·lació. 

Samuel, de 23 anys i veí de Badalona, va passar per una experiència similar. Segons explica, va pujar a l'atracció i a mig camí el cinturó de seguretat va fallar i es va precipitar cap endavant. La cama li va lliscar i el peu va xocar contra alguna superfície dura. Resultat: fractura del dit gros del peu per cinc llocs i pèrdua d'un 20% de massa òssia.


Encara no se sap quines seqüeles poden tenir aquests dos afectats. En Samuel ja va presentar la denúncia a la policia andorrana i ara ho farà el pare de la Maria, que també presentarà demanda als jutjats del Principat.

Trineus en pendent

El Tobotronc és una atracció de l'Ecoparc temàtic dels Pirineus Naturlàndia. Tal com expliquen al seu web, és el tobogan de natura més llarg del món.

Els responsables de la instal·lació diuen que ha passat totes les revisions del fabricant i que compleix totes les mesures de seguretat.


Premsa 19/09/2011

El Periòdic

Els accidentats del Tobotronc desconeixen l'abast de les ferides

La nena de 10 anys i el jove de 23 no saben les seqüeles que els quedaran

EL PERIÒDIC_ESCALDES-ENGORDANY

Un jove badaloní de 23 anys i una nena de 10 anys de Sant Cugat del Vallés es van fer serioses ferides al peu en accidents soferts en l'atracció del Tobotronc. Segons va informar la televisió pública catalana, després de les diverses intervencions quirúrgiques i rehabilitació, encara es desconeixen les possibles seqüeles físiques.

Fa gairebé un mes, Maria Mackay, una nena de 10 anys de Sant Cugat, va haver de ser atesa pels serveis mèdics dels bombers d'Andorra i traslladada amb helicòpter a l'Hospital de Meritxell, per una ferida que va patir al peu dret quan estava a l'atracció. Segons el que va explicar la família de la nena, en mig del trajecte, desprès d'un doble revolt, li va sortir el peu de la instal·lació, on va impactar repetidament. El peu va quedar seccionat, i, davant de la gravetat, la van portar a l'Hospital de la Vall d'Hebron on li van reconstruir amb una intervenció de 12 hores, refent tendons, ossos, vasos sanguinis, i fent-hi implants de pell. Mark Mackay, el pare de la nena, va dir que presentaria una demanda als jutjats del Principat per demanar que augmentin les mesures de seguretat.

Ricardo Masegosa, el Director del Camp de Neu de la Rabassa, va dir en declaracions a TV3 que «arrel d'aquest accident estem buscant altres mesures de seguretat que evitin que pugui tornar a succeir», i va remarcar que des de principis d'anys fins al setembre «portem 112.000 viatges, i hi ha hagut molt pocs incidents».

EL CAS DEL NOI/ Samuel Morales també va patir un accident al Tobotronc; el resultat va ser una fractura del dit gros del peu per cinc llocs i la pèrdua d'un 20% de massa òssia. Morales va explicar que el cinturó de seguretat li «va fallar en una de les corbes i el peu em va relliscar del lloc on estava recolzat i llavors jo, per inèrcia, vaig anar cap endavant, i el peu em va xocar contra algun objecte que no se què era». El badaloní ja va presentar la denúncia a la policia andorrana quan va tenir l'accident.


Tot Sant Cugat


Última actualització: 19 de Setembre del 2011

Un santcugatenc denuncia una atracció d'Andorra per serioses ferides en el peu de la seva filla

M. Sagalés -Poble

A conseqüència de les ferides la menor va haver de ser traslladada amb helicòpter a l'Hospital de Nostra Senyora de Meritxell i posteriorment a la Vall d’Hebron

Un santcugatenc ha decidit denunciar una atracció del complex Ecoparc temàtic dels Pirineus Naturlàndia d'Andorra per les ferides produïdes en un dels peus de la seva filla. Els fets van ocórrer el 20 d’agost quant la nena, de 10 anys d’edat, baixava en un dels trineus de l’atracció acompanyada per la seva germana. Durant el trajecte i arran la vibració de la vagoneta, el peu dret de la nena va sortir i va anar impactant contra les proteccions de l'atracció anomenada Tobotronc. A conseqüència de les ferides la menor va haver de ser traslladada amb helicòpter a l'Hospital de Nostra Senyora de Meritxell i posteriorment a la Vall d’Hebron.

A l’hospital barceloní se l'hi va reconstruir el peu en una intervenció de 12 hores, en la qual li van refer tendons, ossos, vasos sanguinis, i fins i tot li van posar implants de pell. Amb la denuncia Marc Mackey, pare de la menor, pretén “que es millorin les mesures de seguretat perquè no torni ha passar i que l’atracció assumeixi la seva responsabilitat.”

Mackey ha indicat també que la seva filla encara no va a l’escola, ja que “de casa va a l’hospital” i que no pot caminar pel que ha d’anar amb cadira de rodes. El santcugatenc ha exposat que aquest no es el primer cas d'aquest tipus que passa al Tobotronc i que la denuncia l'haurà de fer íntegrament a Andorra i que serà un procés complexe ja "que el 80%" del complex pertany al govern del Principat.

http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2011/09/un-santcugatenc-denuncia-una-atraccio-d-andorra-per-serioses-ferides-als-peus-de-la-seva-filla-2423.php


[ TORNA ]Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal