Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Josep Pintat creu que el Comú hauria de desaparèixer de la gestió de Camprabassa

Imprimeix PDF

Premsa 04_05/11/2011

Fòrum.ad

Josep Pintat creu que el Comú hauria de desaparèixer de la gestió de Camprabassa

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, creu que l’administració comunal hauria de desaparèixer de la gestió de Camprabassa perquè els socis privats no haurien d’estar sotmesos a la possibilitat que cada quatre anys canviïn els responsables comunals. Així ho ha manifestat en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA on ha fet balanç dels vuit anys de mandat que ara acaben.

El cònsol lauredià ha recordat que avui en dia el Comú disposa d’un 80% de la gestió de Camp Rabassa, i que es podria passar a una participació d’un 5 o un 10%, si les condicions de la llei d’inversions estrangeres i dels convenis per evitar la doble imposició fossin favorables. De fet, Pintat creu que si el marc legal és l’adequat Camp Rabassa té actius suficients per buscar altres socis de referència tecnològica per poder completar l’oferta d’oci. El cònsol creu que això seria ‘saludable pels negocis’ perquè seria gestionat sota criteris d’empresa privada i ha recordat que l’administració té altres mesures de control.


Diari d'Andorra

Pintat diu que el comú no hauria de gestionar CampRabassa
El cònsol major considera que els socis privats no haurien d’estar sotmesos als canvis polítics

Agències - Sant Julià de Lòria - 04/11/2011

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, creu que l’administració comunal hauria de desaparèixer de la gestió de CampRabassa perquè els socis privats no haurien d’estar sotmesos a la possibilitat que cada quatre anys canviïn els responsables comunals.

Així ho va manifestar en una entrevista al programa Ara i Aquí de Ràdio Nacional d’Andorra on va fer balanç dels vuit anys de mandat que es troben en el tram final.

Durant la seva intervenció, el cònsol lauredià va recordar que avui en dia el comú disposa dun 80% de la gestió de CampRabassa, i que es podria passar a una participació que aniria dun 5 o un 10%, si les condicions de la llei dinversions estrangeres i dels convenis per evitar la doble imposició fossin favorables.

En aquest sentit, Pintat va explicar que si el marc legal és ladequat CampRabassa actius suficients per buscar altres socis de referència tecnològica per poder completar loferta doci. Daquesta manera, el cònsol lauredià va afirmar que en cas que es produís aquest fet seriasaludable per als negocistenint en compte que estaria gestionat amb criteris dempresa privada. Tanmateix, el cònsol lauredià va recordar que ladministració posseeix altres mesures de control.


Periòdic d'Andorra

Pintat creu que el Comú hauria de sortir de la gestió de Camprabassa

divendres, 4 de novembre de 2011 12:20

El cònsol lauredià creu que la participació comunal es podria reduir a un 5 o un 10%
EL PERIÒDIC - SANT JULIÀ DE LÒRIA

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, creu que l'administració comunal hauria de desaparèixer de la gestió de Camprabassa perquè els socis privats no haurien d'estar sotmesos a la possibilitat que cada quatre anys canviïn els responsables comunals. Així ho ha manifestat en declaracions al programa Ara i Aquí de RNA, recollides per l'ANA, mentre feia balanç dels vuit anys de mandat que ara acaben.

El cònsol lauredià ha recordat que actualment el Comú disposa d'un 80% de la gestió de Camp Rabassa, i que es podria passar a una participació d'un 5 o un 10%, si les condicions de la llei d'inversions estrangeres i dels convenis per evitar la doble imposició fossin favorables. De fet, Pintat creu que si el marc legal és l'adequat Camp Rabassa actius suficients per buscar altres socis de referència tecnològica per poder completar l'oferta d'oci. El cònsol creu que això seria "saludable pels negocis" perquè seria gestionat sota criteris d'empresa privada i ha recordat que l'administració altres mesures de control.


RTVA

Josep Pintat creu que l`obertura econòmica del país ha d`anar complementada amb altres vies i posar facilitats en l`obtenció de terrenys. Per això creu que el 10% o el 15% de cessió de terrenys previstos en els plans d`urbanisme s`haurien d`eliminar, així com permetre la construcció d`infraestructures privades en terrenys comunals. Ho ha dit avui a l`"Ara i Aquí", de Ràdio Nacional. Pintat també ha parlat de les condicions posades a DA per fer llista a les comunals i de la necessitat que el comú redueixi substancialment la seva participació a la societat Camprabassa.

Cliqueu l'enllaç a sota per veure el vídeo de la notícia

http://www.rtva.ad/noticia.aspx?id=33538


[ TORNA ]Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal