Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Naturlàndia retarda l’arribada d’animals al futur ecoparc

Imprimeix PDF

Premsa 05/04/2012 i 04/04/2012

05/04/2012

Fòrum.ad

Les obres del nou parc de Naturlàndia acabaran al juliol i podrà rebre animals a l’hivern

Les obres del parc d’animals projectat al pla del Conangle de la Rabassa estaran enllestides al juliol però no podrà obrir aquest estiu ‘perquè seria imprudent’, ha assenyalat la cònsol major de Sant Julià i presidenta del Consell d’Administració de Camprabassa, Montserrat Gil. Segons les previsions del Comú, es podran començar a rebre els animals de cara a la tardor o l’hivern i a l’estiu s’organitzaran activitats de natura i senderisme.

Així mateix, Gil ha confirmat que el vial de Sant Julià es posarà en marxa al setembre pel retard de les obres i ha indicat que es farà una presentació pública en 3D de la plaça Laurèdia. Serà aleshores quan es podrà veure la viabilitat i l’accessibilitat per obrir tres carrils a l’avinguda Francesc Cairat, ha dit.

Després de les reunions mantingudes amb els constructors, la societat Camprabassa i el Comú preveuen acabar les obres del parc d’animals de Naturlàndia el mes de juliol. Tot i que inicialment esperaven poder obrir aquest estiu per tenir l’oferta en marxa, abans de fer-ho cal fer una avaluació de seguretat i de viabilitat de les tanques dels recintes. És per aquest motiu que els animals no es podran pujar fins a la temporada d’hivern. ‘Seria imprudent posar els animals un cop acabades les obres’, ha reconegut la cònsol major i presidenta del Consell d’Administració de Camprabassa, Montserrat Gil.

De totes maneres, com ha manifestat Gil, un cop acabats els treballs de construcció ‘gaudirem d’una altra visió, no només la de formigó que hi ha ara’. A més, de cara a la temporada d’estiu es programaran activitats de natura i senderisme que permetran ampliar l’oferta de Naturlàndia, tot i que ‘serà una oferta turística diferent de la prevista inicialment al parc d’animals’, ha assumit.

Gil també ha fet referència a les obres del vial i ha confirmat que la fallida d’una de les empreses que participava en la construcció ha dificultat el compliment dels terminis previstos en un inici i, per tant, serà al setembre i no al juny quan es podrà obrir aquesta infraestructura.

La cònsol ha explicat que es farà una presentació pública amb el ministre d’Ordenament Territorial per mostrar una simulació en tres dimensions de la plaça Laurèdia i de les connexions viàries que puguin congestionar o no la sortida del túnel.

Així mateix, Montserrat Gil ha indicat que ha demanat al Govern que pel 2013 tinguin una partida del pressupost per destinar a les fases 1 i 2 del túnel. ‘Buscarem les millors fórmules perquè Sant Julià no se senti totalment abandonada amb les obres, ja que no s’han realitzat infraestructures a la parròquia durant molt de temps’, ha destacat Gil.

Per tant, segons ha declarat aquest dimecres, caldrà esperar a la presentació per veure la viabilitat i l’accessibilitat del túnel per determinar si és convenient fer tres carrils a l’avinguda Francesc Cairat o no. De totes maneres, Gil ha avançat que ‘hi haurà canvis’.


Diari d'Andorra

Naturlàndia retarda l’arribada d’animals al futur ecoparc per raons de seguretat

Les obres d’adequació i els tancats estaran acabats al juliol, però es considera imprudent fer les revisions de les instal·lacions amb les bèsties a dins 

Gerard del Castillo - Andorra la Vella - 05/04/2012

El parc d’animals de Naturlàndia al pla de Conangle de la Rabassa no tindrà inquilins almenys fins a la tardor.

Les obres d’adequació i els tancats estaran enllestits al juliol, però els animals hauran d’esperar que s’hagin fet els treballs de valoració i seguretat dels tancaments del parc. Segons va explicar ahir la cònsol major de Sant Julià i presidenta del consell d’administració de Camprabassa, Montserrat Gil, “les previsions apuntaven a tenir els animals al pla de Conangle a l’estiu, però ens hem adonat, parlant amb el Govern, que seria imprudent fer-ho perquè la revisió de la seguretat dels tancaments s’ha de fer sense animals”. Un cop acabades aquestes tasques, “pels volts de la tardor o l’hivern, serà possible pujar-hi els animals”, va indicar.

La cònsol major hi va afegir que amb la finalització dels treballs de construcció del parc d’animals “gaudirem d’una altra visió, no tan sols la de formigó que hi ha ara”. A més, de cara a la temporada d’estiu es programaran activitats de natura i senderisme que “permetran ampliar l’oferta de Naturlàndia, tot i que serà una oferta turística diferent de la prevista inicialment al parc d’animals”, va assenyalar.

D’altra banda, des de Naturlàndia es va confirmar ahir el tancament de les activitats al camp de neu, que aquesta temporada ha pogut obrir poc més de dues setmanes, una de les temporades més curtes de la seva història. La nevada del 22 de març passat els va permetre arrencar, però les pluges i les altes temperatures dels darrers dies han deixat en només quatre els quilòmetres esquiables del domini lauredià i les previsions meteorològiques per a la Setmana Santa han fet desistir els seus rectors de mantenir obertes les instal·lacions de neu. “Hi ha altres alternatives per a les vacances i oferirem el màxim de productes perquè la gent que pugi al camp base pugui gaudir del seu dia a Naturlàndia”, va indicar ahir la directora comercial de Camprabassa, Meritxell Cassi.

Gil i Cassi van fer aquestes declaracions durant la presentació ahir de les noves ofertes de Naturlàndia dirigides als residents i als turistes de cara a la resta de primavera i a l’estiu. Una d’elles és el Tasta Naturlàndia, que es començarà a comercialitzar el mes de maig. Es tracta d’uns forfets amb un preu tancat per poder gaudir durant un dia de totes les activitats que ofereix l’ecoparc les vegades que es vulgui.

Tasta Naturlàndia tindrà dues modalitats de compra segons sigui temporada alta o baixa. Una per als que pugin a l’ecoparc de dilluns a divendres amb un preu de 39 euros per a adults i infants d’1,20 metres d’alçada fins a 13 anys i de 29 euros la tarifa baby, per als nens de tres anys a 1,20 metres d’alçada. L’altra per als qui vulguin anar a Naturlàndia els mesos de maig o del 15 al 31 d’octubre amb preus de 32 euros per a adults i infants fins a 13 anys i de 29 euros la tarifa baby.


TARGETES DE FIDELITZACIÓ AMB OFERTES I DESCOMPTES


Naturlàndia va presentar ahir la seva aposta comercial per convertir l’ecoparc en “un pol d’atracció del turisme i en el parc natural de referència dels Pirineus”. Es tracta de dues targetes gratuïtes de fidelització. La primera, Club Privilegi, dirigida als residents de la parròquia de Sant Julià de Lòria i als accionistes de Camprabassa, SA, que ofereix la possibilitat de gaudir tot l’any de les activitats del parc pagant una quota anual de 70 euros els adults i 50 els nens de 3 a 13 anys i els majors de 60 anys, o bé gaudir d’un 25% de descompte en totes les activitats. La segona, Club Naturlàndia, està pensada per als residents de la resta de parròquies del Principat i els turistes, que ofereix l’accés total al parc a la resta de residents andorrans per una quota anual de 100 euros per als adults i 70 per als menors de 3 a 13 anys i els majors de 60, o un descompte del 15% en totes les activitats. Amb aquesta targeta els turistes només poden accedir a l’opció del descompte del 15%. Des de Camprabassa s’han enviat 4.000 cartes als caps de casa de la parròquia de Sant Julià i als accionistes de l’ecoparc amb la informació.


Periòdic d'Andorra

Naturlàndia tindrà animals a finals d'any

dijous, 5 d'abril de 2012 02:00

Les obres acaben al juliol però el parc encara no funcionarà ni s'obrirà?

EL PERIÒDIC - ESCALDES-ENGORDANY

Les obres del parc d'animals projectat al pla del Conangle de la Rabassa s'acabaran al juliol però no podrà obrir aquest estiu «perquè seria imprudent», va assenyalar ahir la cònsol major de Sant Julià i presidenta del Consell d'Administració de Camprabassa, Montserrat Gil. Segons les previsions del Comú, es podran començar a rebre animals de cara a la tardor o a l'hivern i a l'estiu s'organitzaran activitats de natura i senderisme. Tot i que inicialment esperaven poder obrir aquest estiu per tenir l'oferta en marxa, abans de fer-ho cal fer una avaluació de seguretat i de viabilitat de les tanques dels recintes. És per aquest motiu que els animals no es podran pujar fins a la temporada d'hivern. «Seria imprudent posar els animals un cop acabades les obres sense fer aquestes proves», va reconéixer Montserrat Gil que va afegir que un cop acabats els treballs de construcció «gaudirem d'una altra visió, no només de la de formigó que hi ha ara».

A més, de cara a la temporada d'estiu es programaran activitats de natura i senderisme que permetran ampliar l'oferta de Naturlàndia, tot i que «serà una oferta turística diferent de la prevista inicialment al parc d'animals». Gil també va fer referència ahir a les obres del vial i va confirmar que la fallida d'una de les empreses que participava en la construcció ha dificultat el compliment dels terminis previstos en un inici i, que per tant, serà al setembre i no al juny quan es podrà obrir aquesta infraestructura. La cònsol va explicar que es farà una presentació pública amb Ordenament Territorial per mostrar una simulació en tres dimensions de la plaça Laurèdia i de les connexions que puguin congestionar o no la sortida del túnel. H 


BonDia

Naturlàndia presenta dues targetes amb avantatges per als seus visitants Imprimeix

Sant Julià de Lòria - Societat - Escrit per Redacció
Dimecres 04, Abril de 2012 13:09

El Comú de Sant Julià de Lòria i Naturlàndia van presentar ahir el nou producte, que té per objectiu aconseguir la promoció de l’ecoparc entre residents i turistes i la seva fidelització. Es tracta de dues targetes que ja estan operatives i que donaran certs avantatges als seus posseïdors. 

La targeta Club Privilegi està destinada a tots els accionistes de Camprabassa SA i als residents de Sant Julià de Lòria. Aquesta targeta ofereix l’oportunitat de gaudir de totes les ofertes i atraccions de Naturlàndia durant tot l’any per una quota fixa anual de 70 euros per als adults i de 50 euros per als nens d’entre 3 i 13 anys i els majors de 60 anys. Si els interessats no volen pagar la quota fixa anual, també poden escollir el descompte permanent del 25% en totes les activitats.

L’altra targeta que van presentar va ser la Club Naturlàndia, que està dirigida a la resta de residents del Principat i als turistes. Els residents podran triar entre pagar una quota de 100 euros anuals per als adults i de 70 euros per als nens de 3 a 13 anys i els majors de 60 anys i un descompte del 15% en totes les activitats. Els turistes només podran accedir a un descompte permanent del 15%.

Els interessats a aconseguir una de les dues targetes hauran d’adreçar-se a les oficines de Naturlàndia, on rebran la targeta al moment, però també poden deixar les seves dades i una fotografia de carnet a les oficines de turisme lauredianes, al Centre Cultural o al Centre Esportiu.

“L’ecoparc temàtic dels Pirineus ha de ser Naturlàndia i col·laborarem amb Andorra Turisme perquè sigui possible”, va manifestar la cònsol major.

La directora comercial de Naturlàndia, Meritxell Cassi, va informar de les reunions que han mantingut l’ecoparc i l’Associació de Comerciants i Empresaris Lauredians (ACEL) per aconseguir que els comerços puguin oferir més avantatges a tots els membres de les targetes Privilegi i Naturlàndia.

A més, Cassi va indicar que s’han enviat prop de 5.000 cartes a tots els caps de casa de Sant Julià i els accionistes de Naturlàndia per comunicar-los els avantatges de les dues targetes i la sol·licitud per fer-se socis. “També els hem enviat una butlleta d’informació amb el producte Tasta Naturlàndia, que consisteix en un ventall d’ofertes perquè la gent pugui gaudir de tot el que oferim”, va indicar Cassi.

Tasta Naturlàndia ofereix la possibilitat de gaudir de les activitats de l’ecoparc de forma il·limitada amb un preu tancat de 39 euros per als adults i de 29 euros per als infants a l’estiu, mentre que al maig i l’octubre el preu per als adults serà de 32 euros i per als infants es manté en els 29 euros.


Parc d’animals

Era previst que el parc d’animals obrís les portes al juliol, però serà llavors quan s’acabaran les obres i per tant fins a l’hivern no es posarà en marxa. El que sí que faran seran activitats de natura i senderisme.


Premsa 04/04/2012


Diari d'Andorra

Sant Julià

Les obres de nou parc de Naturlàndia acabaran al juliol i podrà rebre animals a l'hivern

La cònsol major de Sant Julià, Montserrat Gil, ha informat de l'avanç de les obres

Les obres del parc d'animals projectat al pla del Conangle de la Rabassa estaran enllestides al juliol però no podrà obrir aquest estiu "perquè seria imprudent", ha assenyalat la cònsol major de Sant Julià i presidenta del Consell d'Administració de Camprabassa, Montserrat Gil.

Així mateix, Gil ha confirmat que el vial de Sant Julià es posarà en marxa al juny pel retard de les obres i ha indicat que es farà una presentació pública en 3D de la plaça Laurèdia. Serà aleshores quan es podrà veure la viabilitat i l'accessibilitat per obrir tres carrils a l'avinguda Francesc Cairat, ha dit.


[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal