Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

El desmantellament del camp de tir de la Rabassa es troba a la fase final

Imprimeix PDF

Premsa 22/06/2012 

Periòdic d'Andorra

Amics de la Rabassa celebra la fi de la pol·lució pel plom i de “sangria” de les arques comunals
C. Audí - Andorra la Vella - 22/06/2012

El camp de tir de la Rabassa ja quasi no és un camp de tir. Les tasques per desmantellar la infraestructura es troben a la fase final, tal com van assenyalar ahir des del comú de Sant Julià de Lòria, propietari dels espais i que va decidir tancar-los en considerar que eren incompatibles amb el projecte de Naturlàndia.

Actualment només queda una petita part de la maquinària que s’emprava per al tir, que amb la resta que ja s’ha retirat se cedirà al ministeri de Medi Ambient perquè l’instal·li al camp de tir de Pal.

Del que ja no queda ni rastre, però, és del plom que durant anys s’havia anat acumulat al sotabosc mentre les instal·lacions van estar en funcionament. El grup ciutadà Amics de la Rabassa va celebrar ahir el desmantellament del camp de tir lauredià i, a través d’un comunicat de premsa, va ressaltar que “això significa la fi de la pol·lució pel plom i de la pol·lució acústica, així com la sangria de les arques comunals”.

Amb tot, el que no veu amb tants bons ulls el col·lectiu són els plans que el comú preveu per al Pla del Conangle.

Aquesta àrea del bosc de la Rabassa, van afirmar des del grup, està “definitivament perduda” perquè continua la construcció del parc d’animals, “que estaran privats de llibertat en un espai gens adequat per a les seves necessitats”. Per això mateix i “tenint en compte l’experiència del que ha succeït en altres llocs amb parcs d’animals”, els integrants de l’entitat demanen a la corporació local que recondueixi el projecte “en quelcom menys nociu” per a les bèsties, “que hi estaran en precàries condicions”.

L’associació també tem que que l’espai per als animals, a més de la despesa derivada del manteniment, les necessitats d’aigua que generarà “en un indret com aquest on el recurs és escàs”. Per tot plegat, insisteixen en la proposta alternativa que fa uns mesos van presentar als cònsols, que preveu ampliar les instal·lacions del camp de neu, promocionar la zona entre els excursionistes aprofitant que és un dels punts d’entrada a la vall del Madriu i suprimir-hi tots els ginys mecànics.

De la seva banda, el comú va recordar que les obres del projecte continuen endavant i que “es té clar” que se seguirà amb la idea ja marcada i aprovada. Van garantir també des de la corporació que un cop es posin en funcionament els espais hi haurà respecte absolut als animals.



Premsa 21/06/2012

RTVA

El Comú de Sant Julià de Lòria cedeix al Govern la maquinària del camp de tir de la Rabassa

El Comú de Sant Julià de Lòria ha cedit al Govern la maquinària del camp de tir de la Rabassa, que aquesta setmana quedarà totalment desmantellat. Avui a la zona s`hi podia veure com s`enllestia la col·locació dels envelats que acolliran el mundial de trial. La corporació ja ha entregat una part de la maquinària que s´hi utilitzava, com ara el llençaplats, al Ministeri de Medi Ambient, que ja l´ha traslladada al camp de pràctiques que hi ha a l´estació de Pal. La resta d´aparells s`hi traslladaran aquesta mateixa setmana. L´Associació Amics de la Rabassa ha destacat que és una bona notícia perquè significa la fi de la pol·lució acústica i de plom.


[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal