Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Amics de la Rabassa denuncia la pèrdua d’un espai públic

Imprimeix PDF

Premsa 19/12/2012

BonDia Andorra

Dimarts 18, Desembre de 2012 21:59Escrit per M. S. C.   Sant Julià de Lòria - Societat

L’entitat remarca que aquestes obres no només afecten els veïns, com s’havia apuntat en algunes ocasions, sinó a totes les persones que s’interessin per aquest espai. Així, lamenten que aquest serà accessible només per a alguns, quan sempre ha estat un indret d’esbarjo i trobada per als lauredians. Goicoechea va explicar que des de la darrera reunió amb el Comú, al mes de març, no hi ha hagut cap més contacte perquè les dues parts tenen una concepció diferent del que ha de ser un espai natural. Així mateix va dir que a partir d’ara “l’únic que ens queda és seguir amb la denúncia”.En les imatges es pot veure el pla de Conangle abans i després que es col·loquessin les tanques que formen part del projecte del parc d’animals de Naturlàndia. Aquesta tasca es va enllestir a finals de l’estiu i ara “desgraciadament veiem que una part del nostre pronòstic s’ha complert”, va assenyalar ahir el portaveu del col·lectiu Josep Maria Goicoechea.
Amics de la Rabassa ha denunciat a través de diverses fotografies publicades a la seva pàgina web “la pèrdua d’un espai públic a la Rabassa”.

Diari d'Andorra

AMICS DE LA RABASSA LAMENTEN LA PRIVATITZACIÓ DE CONANGLE

 El col·lectiu Amics de la Rabassa va fer públic ahir un document en el qual lamenta la privatització del pla de Conangle. Segons va explicar la portaveu d’Amics de la Rabassa, Roser Font, amb el text s’ha volgut fer palès un fet que feia temps que s’anunciava: “La pèrdua d’un espai públic a la Rabassa amb barreres físiques.” I és que un cop s’han acabat d’instal·lar les tanques que marquen el perímetre del que serà el futur parc d’animals, ja no es pot accedir a un espai on remarquen que molts veïns de la parròquia “han pujat alguna vegada”. “Abans era un espai obert a tots, ara l’esplanada encerclada i convertida en un parc d’animals només és accessible per a alguns”, van exposar.

Pel que fa a les conseqüències, Font va indicar que les tanques impedeixen que els excursionistes puguin seguir algunes rutes que passaven pel pla de Conangle i que fins i tot queda tallat un GR. “És frívol com s’ha tractat tot el procés de creació del parc d’animls”, va assenyalar Font, que va recordar que aquestes pèrdues eren una de les principals denúncies que es feien des del col·lectiu.

Malgrat les queixes, el conseller del PS Rossend Areny va indicar que des de Camprabassa es va assegurar que hi hauria una tanca en l’espai per poder accedir al pla de Conangle amb esquís de fons. Tot i així, va explicar que “no ho veiem clar”, per la qual cosa seguiran de prop el cas ja que també creuen que no es pot tallar un GR.

Pel que fa al futur parc d’animals, des del col·lectiu d’Amics de la Rabassa, Font va recordar que la instal·lació “no és ecològica ni sostenible”, i va destacar el fet que no veuen clar que econòmicament sigui viable. La portaveu del col·lectiu va explicar que no estan d’acord que es faci el parc d’animals, ja que creuen que les condicions en què viuran no són les correctes. Des del seu punt de vista la decisió en cap cas va “en pro de la natura”.


Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal