Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

El cap de la campanya de Sandro Rosell dirigeix Naturlandia

Imprimeix PDF

Premsa 04/11/2013

Diari d'Andorra

Enric Ordóñez és l’administrador únic de l’empresa que ha redefinit l’estratègia del parc

Toni Solanelles - Andorra la Vella - 04/11/2013

Qui va ser un dels responsables de la campanya electoral que va acabar portant Sandro Rosell a la presidència de l’FC Barcelona dirigeix avui Naturlandia.

Enric Ordóñez López és qui marca, en gran mesura, les línies estratègiques i de posicionament del parc ecotemàtic de Sant Julià. Públicament es manté, almenys fins ara, en un segon terme, però és l’home fort del consolat Gil-Torrentallé. De fet, algunes de les fonts consultades han afirmat que Ordóñez és “l’home de confiança” del cònsol menor, que també té vinculacions amb la junta directiva del Barça. La relació entre Naturlandia i Ordóñez –a través de la seva firma T3 Think Tank– es va iniciar en format de consultoria i assessorament i s’ha anat afermant. Malgrat que el vincle és ara molt estret i Ordóñez és sovint a les instal·lacions lauredianes, la seva permanència no se sol estendre durant tota la setmana.

Les diferents fonts consultades que han confirmat el vincle laboral entre Naturlandia i Ordóñez i n’han afirmat la seva presència –l’home va estar present en un segon terme i entre el públic a la compareixença de premsa que fa algunes setmanes van protagonitzar la cònsol major, Montser­rat Gil, i la directora comercial i de màrqueting de Naturlandia, Vicky Grau, per valorar els resultats del període estiuenc passant desapercebut per la majoria dels presents– no n’han sabut confirmar el càrrec concret. N’hi ha qui parla de director, altres de director general i altres que es refereixen a Ordóñez com a la persona que “fa el mateix paper que tenia Ricardo Masegosa”, que va ser el director del parc durant el darrer tram del mandat Pintat-Sangrà i va ser sacrificat poc després de l’arribada dels actuals mandataris comunals.

Redefinició

La primera relació d’Enric Ordóñez amb Naturlandia es va establir a partir de la consultora T3 Think Tank, que va iniciar formalment i com a tal la seva activitat el gener del 2011 i de la qual l’ara directiu del parc lauredià n’és l’administrador únic (va ser nomenat el maig d’ara fa dos anys). Segons el lloc web de la firma que lidera Ordóñez, entre les feines que ha fet T3 Think Tank hi ha la “proposta de redefinició integral de Naturlandia, ecoparc lúdic i natural, ubicat a Sant Julià de Lòria 2012-2013”. De fet, aquesta és la base de l’aterratge d’Ordóñez a la Rabassa. El comú, com sol fer en moltes qüestions, i més si tenen a veure amb l’ecoparc, manté total mutisme sobre el treball del consultor català. Algunes fonts han assegurat que Ordóñez tindria un “contracte blindat”.

El que sí que és clar és el vincle d’Enric Ordóñez amb Sandro Rosell. La pròpia pàgina web de T3 Think Tank –una empresa l’objecte social de la qual és la intermediació i prestació de serveis de màrqueting i de tota classe de serveis d’assessorament i gestió a empreses i particulars– ho explica: “T3 Think Tank ha estat fundada pels directors de la campanya electoral de Sandro Rosell en les eleccions a la presidència del Futbol Club Barcelona del 2010 (Jaume López i Enric Ordóñez) i compta amb un equip extern d’experts en diferents àrees absolutament contrastat a nivell professional.”

Ordóñez –que per una minusvalidesa es desplaça en cadira de rodes– també era el responsable de les polítiques d’accessibilitat de la candidatura de Rosell. I va formar part de l’equip de Joan Laporta. De fet, va estar a punt d’accedir a la junta directiva del Barça per responsabilitzar-se de la Fundació. Però no va poder satisfer l’aval econòmic necessari i va quedar fora del grup. A banda dels treballs per a l’FC Barcelona i Naturlandia, els responsables de T3 Think Tank també van estar vinculats amb els Jocs de Barcelona o, més recentment, amb les candidatures de qui va ser alcalde de la Ciutat Comtal, el socialista Jordi Hereu, o a la conceptualització del projecte olímpic hivernal Barcelona-Pirineu 2022.

[ TORNA ]


Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal