Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Diari d'Andorra - L'ampliació de capital de Naturlàndia començarà a l’octubre

Imprimeix PDF
SANT JULIÀ DE LÒRIA

El banc que vengui les accions de Naturlàndia es quedarà les que sobrin

El comú afirma que l’ampliació de capital està “molt madura” i començarà a l’octubre

El comú de Sant Julià de Lòria ha optat per fer un partenariat amb els bancs per comercialitzar les accions de Naturlàndia. L’entitat financera amb la qual finalment la corporació arribi a un acord s’encarregarà de vendre els títols i els que no es comprin se’ls quedarà. Des del comú van comentar ahir que l’ampliació de capital, que començarà a partir de l’octubre, està “molt madura”.
C. Audí / G. Fernàndez
Andorra la Vella

• El cònsol menor de Sant Julià, Enric Sangrà, no va voler revelar si ja s’ha tancat o no un acord amb alguna entitat bancària del país en concret i simplement –en una entrevista a l’espai Sentit Comú, d’Andorra 7 Ràdio– va reiterar que tots els bancs “veuen de bon ull” l’ampliació de capital del parc natural de la Rabassa. “Estan tots en espera. L’acord és que el banc que posi les accions a la venda es quedarà les que no vengui”, va posar en relleu el mandatari. Es tracta d’un acord que “està paït i beneït” i que les entitats amb qui la corporació local s’ha posat en contacte han acceptat.

Els títols es començaran a posar a la venda, segons previsions del mateix Sangrà, a partir de l’octubre vinent. A un preu de prop de 35 euros l’acció, tot i que caldrà acabar-ho de definir, l’ampliació de capital ascendirà a 15 milions d’euros (dels quals el comú es farà càrrec del 51 per cent). I aquests 15 milions es destinaran, va remarcar el lauredià, a construir el parc d’animals. Des de la corporació local van tornar a exposar el seu desig perquè “una part important” de les accions de Naturlàndia les puguin adquirir els veïns de Sant Julià, de la mateixa manera que es va fer en el seu dia amb Caldea. “M’agradaria que hi hagués un 30% de diversificació, amb gent de fora, i potser un 20% per part dels bancs. Repeteixo que és el que ens agradaria, després ja veurem com va”, va exposar el cònsol menor.
Sobre la planificació del projecte, el liberal va comentar que la voluntat de la corporació és obtenir els permisos necessaris per continuar amb les fases següents al Tobotronc. I esperen que des d’ara fins al juliol el Govern els pugui atorgar tots els documents, per poder començar a construir el 2009. L’obertura del parc es dibuixa, per tant, per al 2011.
El camp de tir
El mandatari va negar les acusacions dels Amics de la Rabassa segons les quals el comú no retira les restes de plom del camp de tir –el col·lectiu ecologista manté que únicament s’extreuen les restes de la vora de la carretera i es deixen les del centre del bosc–. En tot cas, el que sí que va comentar és que “si el plom ha de fer mal a la natura, desapareixerà”, i va recordar que encara hi ha signats dos anys de contracte amb l’empresa que gestiona el tir al colom i que amb Naturlàndia aquesta modalitat cinegètica “no és la prioritat primera”. Per tant, no es descarta mantenir el que està signat i després destinar els espais a altres activitats.

Un McAuto i un hotel de cinc estrelles
Enric Sangrà també va aprofitar la seva estada a Andorra 7 Ràdio per explicar alguns projectes futurs que albergarà la parròquia, entre els quals un McAuto i un hotel de cinc estrelles. El servei d’hamburgueseria per als conductors de vehicles es construirà, segons va admetre el cònsol menor, a la zona on fins fa poc estaven situats els magatzems El Mamut, a la sortida de la parròquia, i el gestionarà una empresa privada. “[Que portin aquest servei a Sant Julià] no deixa de ser una garantia que alguna cosa passa a la parròquia i és una oportunitat de futur”, hi va afegir el liberal. I pel que fa a l’hotel de cinc estrelles, es podria situar a l’espai polivalent que projecta el comú al Prat Gran. Es faria, segons va explicar, a partir d’una concessió. Tot el futur complex del Prat Gran es podrà presentar a la parròquia “pels volts de final d’any”, segons el mandatari.

 

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal